15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tamarix – planting og omsorg, reproduksjon av sjarmerende og upretensiøse perler

Fortell oss hva tamarix er, planting og omsorg, reproduksjon av denne planten. Jeg så det i en katalog i en av nettbutikkene, jeg ville bestille, men de hadde allerede ordnet alt. Jeg bestilte frøplanter til høsten, og nå tenker jeg på om jeg gjorde det riktige. Du kan plante den i hagen om høsten, den vil ikke fryse, og hvordan vintrer den generelt? En veldig uvanlig busk, den blomstrer vakkert, men jeg kan ikke kjøpe mer enn en. Hvis frøplanten slår rot, hvordan forplanter den senere?

tamarix planting og omsorg reproduksjon Upretensiøse busker blir en dekorasjon av hagen under blomstring, når mange rosa blomster blomstrer på grenene deres. Alles favoritt tamarix, planting og omsorg, hvis gjengivelse er veldig enkel, finnes selv i midtbanen. Han er ikke redd for verken sørlig tørke eller frost i mer alvorlige regioner. Det eneste han ikke liker er transplantasjoner, så stedet for landing bør velges umiddelbart og den riktige. I fremtiden er det bare å kutte busken i tide slik at blomstringen forblir den samme frodige.

Tamarix – planting og omsorg, reproduksjon

tamarix Tamarix tilhører tamarix -familien med samme navn og kan enten være et løvtrær eller en eviggrønn busk. Den har et rikt artsmangfold – nesten 40 arter.

For den originale og voldelige blomstringen kalles kulturen populært perler, Guds tre og Astrakhan -syrenen.

Tamarix, spesielt tresorter, har en veldig tett krone av kvistlignende kvister. Samtidig er bladene små, de kan være mørkegrønne, lyse og til og med med en blå fargetone. Om våren blomstrer mange lange klyngeblomster på grenene. De består av små blomster, for det meste rosa, selv om det også er hvite varianter..

Hvor og når du skal plante

tamarix frøplanterTamarix tåler skygge godt, men det er desto bedre å finne et lyspunkt for det i hagen slik at blomstringen ikke lider. Men han er absolutt ikke krevende for jorden og kan overleve selv på et leirete område. Du trenger bare å ta vare på god drenering, fordi plantens rotsystem ikke liker vannlogging..

I sør er det mulig å plante frøplanter i åpen mark om høsten, når bladfall begynner. I kjøligere områder er det bedre å plante tidlig på våren, slik at busken rekker å bli sterkere før vinteren.

Plantegropen skal være 60×60 cm i størrelse, med et dreneringslag i bunnen. Til tross for at kulturen kan vokse i hvilken som helst jord, er det bedre å hjelpe unge frøplanter først ved å berike landet.

For dette må plantehullet fylles med en næringsrik jordblanding bestående av følgende komponenter:

  • 2 andeler fruktbar jord:
  • 1 andel sand og torv.

Før plantingen må plantene kuttes ved å forkorte stilkene til 30 cm..

Hvordan bry seg

hvordan ta vare på tamarixI begynnelsen trenger unge busker hyppig vanning. Voksne tamariks blir sjelden vannet, og selv da, hvis det ikke kommer regn. Når du planter om våren, må plantene også beskyttes mot solen til bladene begynner å blomstre..

For at buskene skal vokse mer aktivt, kan de om våren mates med organisk materiale. Og om sommeren – å utføre bladfôring med kaliumfosforgjødsel. Dette vil hjelpe tamariskplanten til å blomstre lenger og plante flere blomsterknopper for neste sesong..

Busken vil kreve mest oppmerksomhet når det gjelder beskjæring, fordi den vokser raskt og kronen tykner uten hårklipp. Om våren, før knoppene hovner opp, må skuddene forkortes kraftig slik at de gir nye grener. Syke, ødelagte og fortykkende grener kuttes også ut..

Hvordan forplante seg

forplantning av tamarix ved stiklingerTamarix kan formeres både med frø og vegetativt, men den andre metoden brukes oftere. Frø har lav spiring og modnes ofte ikke når de vokser i midtbanen.

Den enkleste måten å forplante busken ved stiklinger er ved å kutte halvlignede stiklinger i mars. De kan forankres i vann eller en blanding av jord og sand. Unge tamariks plantes i åpen mark i samme sesong, nærmere sommeren. Men de må tilbringe den første vinteren under tak..

Voksende tamarix i hagen

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta