15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan beholde georginer til våren – de beste måtene for en leilighet og et privat hus

Fortell meg hvordan du beholder georginer til våren? I år sto jeg igjen uten blomster, alle knollene mine forsvant i kjelleren. Første gang dette skjedde, før de alltid lå normalt. Riktig nok, på grunn av dette været var det fuktig i kjelleren vår, noe som sannsynligvis var årsaken. Jeg måtte bygge om samlingen min og kjøpe nye dahliaer. Kanskje de skal behandles med noe før lagring? Ellers vil det være synd hvis disse forsvinner også, jeg betalte anstendig for dem.

hvordan beholde georginer til våren Dahliaer kan med rette kalles dronningene på sensommeren og høstens blomsterbed, fordi de med sin varierte farge og skjønnhet ikke er dårligere enn roser. Men i motsetning til sistnevnte er de veldig termofile og må graves opp for vinteren. Derfor er spørsmålet om hvordan man bevarer dahliaer til våren veldig relevant for blomsteroppdrettere. Det er viktig å ikke tørke saftige knoller slik at de ikke mister fuktighet og tørker ut. Samtidig er den økte betydningen på lagringsstedet også farlig: fra den vil knollene råtne om vinteren..

Samtidig er riktig organisering av lagring bare halve kampen. Det er også viktig å ha tid til å grave opp plantene i tide, og ikke la dem bli skadet av høstfrost. Og selvfølgelig forberede knollene for overvintring.

Når du skal grave dahliaer for lagring

når du skal grave georginer Det er ingen eksakt dato når det er på tide å flytte blomster fra hagen til lokalene. Alt avhenger av klimaet i den voksende regionen. I sør kan varmt vær vare til oktober, mens frost i midten er mulig allerede i begynnelsen av september. Det er på denne faktoren og på buskenes utseende du bør fokusere på. Så snart dahliabladene henger og henges etter den første frosten, må du grave.

Når du graver, er det viktig å ikke skade knollene. For å gjøre dette, kutt først stilkene, men la 20 cm hamp være igjen, slik at du kan ta busken med hendene. Deretter graver du den opp fra alle sider og trekker den forsiktig ut, hjelper til med en spade. Nå kan hampen fra stammen allerede fjernes.

Dahliaer bør graves ut under en tørrtur, slik at fuktighet ikke kommer inn i kuttene og de ikke råtner.

Forberedelse av tuber

klargjøring av dahlia -knoller for lagringUtgravde dahliaer må forberedes:

  • rydde jorden ved å vaske;
  • fjern alle manglende knoller (de blir krympet og tomme);
  • spray med en løsning av kaliumpermanganat;
  • tørk i 2 uker ute, men under tak, slik at regnet ikke blir vått;
  • inspiser igjen knollene, kutt tynne og ødelagte;
  • behandle seksjonene og stubbene med et soppdrepende middel, for eksempel Vitaros.

Hvordan beholde georginer til våren

behandling av dahlia -knoller med kaliumpermanganatIdeelle forhold for lagring av knoller er kjølige rundt 7 ° C, varme og fuktighet ikke høyere enn 75%. Et lignende mikroklima er vanligvis i kjelleren eller på den isolerte balkongen..

Når det gjelder lagringsmetoder, er det flere av dem. Kan bli brukt:

  1. Leire og papir. Knollene dyppes først i en leiremos, deretter pakket inn i flere lag papir.lagring av dahliaer i en leirekrat
  2. Parafin.lagring av dahlia i parafin
  3. Sagflis. De forbehandles med en løsning av kobbersulfat (1 ss. L. Preparat for 1,5 liter kokende vann). Våt sagflis helles i bunnen av esken, dahliaer legges ut og dekkes med et andre lag.lagring av dahliaer i sagflis
  4. Sand. Legg knollene på tørr sand og dekk med burlap.lagring av dahliaer i sanden

De listede metodene brukes oftere i et privat hus, når det er et sted å lagre dahliaer utenfor lokalene. Du kan også lagre knoller i en leilighet, og alt er ganske enkelt. De er ganske enkelt pakket inn i vanlig film og ført ut i et kjølig rom..

Når du skal grave dahliaer og hvordan du beholder dem uten kjeller

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta