15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Iberis paraply: to metoder for å vokse fra frø

Jeg forberedte oss til våren og kjøpte nesten halvparten av vår lille butikk med frø. Da jeg valgte blomster til blomsterbedet, kunne jeg ikke motstå de vakre buskene i Iberis, selv om jeg ikke hadde plantet det før. Fortell meg hvordan du dyrker Umbelliferae Iberis riktig fra frø? Er det mulig å så frø direkte til hagen eller bedre for frøplanter?

frøene Iberis paraply er et utmerket valg for å lage grenser og miksbord, men i en enkelt plante ser disse kompakte frodige buskene veldig vakre ut. Plantehøyden overstiger ikke 25 cm, men deres største fordel manifesteres midt på sommeren, når hele busken er strødd med ganske store blomsterstander i form av paraplyer, bestående av små blomster med fire kronblad. Fargen på blomsterstandene kan være forskjellige: oftest er det hvite varianter, men blant dem er det rosa, lilla og til og med lilla arter.

Blomstringen av Iberis er ikke bare rikelig, men også velduftende og langvarig. Forutsatt at blekne blomsterstander trimmes, vises nye på busken til september.

Årlige varianter av Iberis formeres med frø, og denne metoden gir også gode resultater ved forplantning av flerårig Iberis. Dyrking av umbelliferae fra frø kan gjøres på to måter:

  • såing i åpen mark;
  • voksende frøplanter.

Når skal så frø i hagen?

Iberis

For å blomstre Iberis -paraplyen i juli, er det nødvendig å begynne å så frø i slutten av april. I regioner med sen vår er det bedre å utsette såing til mai, når stabile temperaturverdier er etablert. Men å så frø før vinteren lar deg se blomstring i mai måned. Det skal sås i et spor, og etterlate en avstand på minst 5 cm mellom frøene, siden plantene raskt vokser opp til 25 cm i diameter. Om nødvendig tynnes avlingene ut hvis de er for tykke.

Iberis formerer seg godt ved selvsåing, hvis du ikke klipper busken. Det skal imidlertid tas i betraktning at blomsterstanden til slike planter blir mindre og blomstrer stort sett hvitt, selv om de kjøpte frøene i det første året hadde en annen farge..

Hvordan dyrke frøplanter av Iberis -paraply?frøplante

Frø til frøplanter kan sås tidligere, allerede i mars måned. For dette er det bedre å bruke torvtabletter i stedet for en vanlig beholder. De må først gjennomvåt og legge ett frø i hver. For at frøplanter skal vises raskere og mer i minnelighet, må du bygge et minidrivhus.

Iberis paraply tolererer ikke godt å transplantere, derfor er det nødvendig å plante frøplanter på hagesengen ved overføringsmetoden, og ved bruk av tabletter – sammen med sistnevnte, etter å ha kuttet det beskyttende skallet slik at det ikke begrenser røttene.

Du kan flytte blomsterplanter til et blomsterbed allerede i mai måned, og planting i to tilnærminger (i mai og i juli) vil forlenge blomstringen.

Video om såing av Iberis -frø til frøplanter

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta