15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved aquilegia -transplantasjon

For et par år siden plantet jeg en vakker terry aquilegia på landet. I løpet av denne tiden har buskene vokst mye, jeg er redd det kan påvirke blomstringen. Fortell meg når jeg kan transplantere Aquilegia? Jeg vil dele dem i flere planter, er det mulig å forplante en blomst på denne måten?

aquilegia bush De sjarmerende aquilegia -klokkene ser enkle og elegante ut på samme tid. Denne fantastiske planten fra buttercup -familien er en av de upretensiøse stauder som pryder blomsterbedene sine med blomstring i mange år. Selv uten blomsterstand har imidlertid busken selv med sin frodige krone og utskårne blader også et vakkert dekorativt utseende.

De tynne stilkene av aquilegia har en solid base: buskens rotsystem er veldig kraftig og er en lang stang som går dypt ned i bakken (opptil 70 cm). Over tid vokser den overgrodd med mange små og skjøre røtter, i forbindelse med hvilke blomsteroppdrettere ofte har problemer med plantetransplantasjon. Når er det bedre å transplantere aquilegia og hvordan du gjør det riktig for ikke å skade røttene?

Transplantering av gamle buskerdele en busk

Å transplantere en voksen aquilegia eller plante en busk, dele den i deler, bør være til det øyeblikket den når tre år. I dette tilfellet er det fortsatt sjanser for å grave ut en dyp rotstang uten å skade den, selv om de er veldig små. Dette bør gjøres tidlig på våren, grave busken dypt fra alle sider (men ikke under bladene selv), fjerne den forsiktig og dele den i deler. Hver seksjon må ha levende stilker med knopper..

Det er bedre å ikke forstyrre Aquilegia over fem år med en transplantasjon – det tåler det kanskje ikke.

Du kan forynge en veldig gammel plante (fra 5 til 10 år gammel) på en annen måte, og omgå transplantasjonsprosessen. For å gjøre dette, på våren, begynner busken å gjødsle aktivt for å stimulere dannelsen av unge basale rosetter. De vil erstatte den gamle aquilegiaen når de blir store og kan enkelt fjernes. Blomsten formerer seg også godt ved selvsåing hvis du forlater frøene og gir dem muligheten til å falle til bakken. Etter hvert som plantene utvikler seg, blir den gamle planten også gravd opp..

Transplantasjon av frøplanterfrøplanter av aquilegia

Den lange roten begynner å danne seg i aquilegia selv på plantestadiet, og etterlater et avtrykk på den videre dyrking av blomsten. Selv unge frøplanter tolererer ikke godt å transplantere, noe som må tas i betraktning når det dyrkes..

Det anbefales å så frø til frøplanter om høsten direkte i det åpne bakken eller i en beholder, som deretter blir begravet i hagen om vinteren (høstavlinger spirer bedre). Og neste vår kan plantene plantes etter at de danner to virkelige blader. Det gir ingen mening å beholde dem lenger, ellers vil rotstammen vokse opp og transplantasjonen ende med at plantene dør.

Aquilegia -frøplanter må umiddelbart transplanteres til et permanent sted på et blomsterbed.

Transplantasjon av rotte stiklingerung aquilegia busk

For bevaring av varietrekk brukes ofte metoden for forplantning av aquilegia med grønne stiklinger. De brytes av moderbusken om våren og forankres i en beholder med næringssubstrat. Til høsten er stilken en fullstendig dannet ung busk. På blomsterbedet transplanteres det bare med vårens ankomst..

Aquilegia dyrking video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta