15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aquilegia -transplantasjon – anbefalinger fra erfarne gartnere

Fortell meg om en aquilegia -transplantasjon er nødvendig, og når er det bedre å utføre den? Mange busker med lilla blomster vokser i landet. De har bodd i hagen lenge, omtrent fem år, om ikke mer. Ingen var opptatt med planter, på en eller annen måte var det ikke nok tid. I fjor pensjonerte jeg meg, og nå har jeg muligheten til endelig å ta opp dachaen. Turen kom til aquilegia, ser jeg, men hun ga nesten ikke blomsterstilker. Busken er enorm, midten har til og med begynt å gå i oppløsning, og blomstrer ikke. Sannsynligvis ble han gammel, og det er på tide å forynge seg. Kan plantes om våren eller bedre vente til høsten?

aquilegia -transplantasjon Blomstringen av aquilegia er enkel, men sjarmerende. Store klokker på høye stammer stiger stolt over en tett rosett av utskårne blader nesten hele sommeren. Et upretensiøst nedslagsfelt kan vokse av seg selv, men over tid er en aquilegia -transplantasjon nødvendig. Hvis buskene dine er mer enn 5 år gamle, har du sannsynligvis lagt merke til at de har blitt løse, har mistet sin tidligere form og nesten ikke blomstrer. Med alderen begynner den tidligere tette rosetten å falle fra hverandre, midten av busken dør av og viker for en ung datter aquilegia. I tillegg stikker rhizomet ut i eldre prøver. For at planten skal forbli attraktiv, må den transplanteres mens den gjør det i tide og riktig..

Når er det bedre å plante nedlandet igjen

dele aquilegia bush Du kan begynne å transplantere tidlig på våren, så snart unge grener begynner å bryte gjennom fra bakken. Det er også mulig å utføre denne prosedyren tidlig på høsten. I sistnevnte tilfelle må plantene ha tid før frosten begynner å slå rot. Transplantasjon for sent vil bare ødelegge nedslagsfeltet. Buskene vil ikke få tid til å bli sterkere og vokse nye røtter. De vil ikke overleve vinteren.

Det er bedre å plante unge busker som ikke er mer enn 3 år gamle. Eldre prøver danner en lang taprot. Slike planter er veldig vanskelige å grave opp uten å skade den..

Aquilegia -transplantasjon trinn for trinn

ung aquilegiaDet viktigste du bør vurdere er at du ikke skal grave under busken selv, men rundt den. Etter å ha gravd i aquilegia, må du løfte den med en jordklump og forsiktig få planten ut. Del den deretter inn i divisjoner og plant dem på et nytt sted..

Når det gjelder den gamle aquilegiaen, som er mer enn 6 år gammel, kan du gå på to måter:

  1. Grav opp og fjern senterbussen helt. I stedet vil det vokse unge rosetter rundt, eller aquilegia som har vokst fra selvsåing.
  2. Eller prøv å dele den inn i divisjoner også, hvis du kan få roten uten skade.

Som du kan se, er den langsiktige “karakteren” til nedslagsfeltet ganske vilkårlig. Selvfølgelig vil planten vokse blader, men over tid vil den begynne å bevege seg rundt på stedet. For gamle prøver dør av, og etterlater selvsåing eller datterstikkontakter i stedet. Rettidig transplantasjon vil hjelpe til med å kontrollere aquilegia, opprettholde sitt dekorative utseende og årlige blomstring.

Hemmeligheter for voksende aquilegia i hagen – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta