15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fakta og bruk av chilipepper

Hva er næringsverdien til chilipepper? I det siste veldig dårlig matlyst. Legen rådet til å “sikkerhetskopiere” oppvasken litt, sier at det ville være bedre å begynne å spise med en gang.

næringsverdi av chilipepper Chili er en lumsk krydder som ikke alle liker og kan spise. Ernæringseksperter hevder imidlertid at næringsverdien av chilipepper er ganske høy. I små mengder og når det spises klokt, hjelper det fordøyelsen og stimulerer appetitten. Selv for leveren er det godt å inkludere dette smakfulle supplementet i kostholdet ditt. Hva er det med denne lille varme pepper??

Næringsverdi for chilipepper: kjemisk sammensetning

Chile Pepper i seg selv er kalorifattig: 100 g av produktet inneholder bare 35-40 kcal. På samme tid, merkelig nok, er hovedkomponenten vann – litt mer enn 88 g. Men det er nesten ingen proteiner og fett i varm pepper – henholdsvis 2 g og 0,5 g. En liten brøkdel av pepparkorn og sukker (ca. 5 g) og fiber (1,5 g). Det er ikke noe kolesterol eller transfett i det i det hele tatt, så det vil definitivt ikke ødelegge din figur og helse..

Den daglige normen for karbohydrater og protein i 100 g chili er bare 3%, fett – 3 ganger mindre.

Men når det gjelder innholdet av vitaminer og mikroelementer, omgår chili mange grønnsaker. Betakaroten og vitamin C er de ledende vitaminene (henholdsvis 534 og 144 μg). I tillegg til dem inneholder skarpe frukter også vitaminer fra gruppene A, B1-B6, B9, K, C, E.

Av mineralene er kalium på førsteplassen – 322 mg. Chile har også slike elementer (i synkende rekkefølge):

  • fosfor;
  • magnesium;
  • kalsium;
  • natrium;
  • jern;
  • selen;
  • sink;
  • mangan;
  • kobber.

Andelen av daglig verdi på 100 g pepper er høyest i kobber (mer enn 14%) og jern (10%).

Chili er også rik på forskjellige syrer: arginin, leucin, alanin, glutaminsyre, linolsyre og mange andre syrer.

Hvor brukes chile

chili i matlagingenPaprika er mye brukt i matlaging. Det legges til hermetikk og ferdige måltider, og til og med til desserter og melk. Chilisauser, dressinger og marinader gir et varmt notat. For noen gourmeter er supper og borscht rett og slett utenkelig uten at pepper flyter i en tallerken. Potetmos, pilaf, kjøtt blir også bedre med det, og hjemmelaget adjika kan ikke lages uten chili i det hele tatt. De mest desperate gourmeterne drysser til og med kefir, kaker og iskrem med malt chili.

Chilifrøene har den skarpeste smaken, og selve paprikaen absorberes veldig raskt i huden. Det er bedre å klippe det med hansker og aldri berøre øynene med hendene.

Den brennende evnen til chili har funnet sin anvendelse i medisin. Midler basert på det varme og lindre smerter og betennelser, behandle ENT -sykdommer og til og med ødelegge kreftceller.

Hva er hemmeligheten bak den varme smaken av chili – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta