15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den beste planten for late gartnere – periwinkle, planting og omsorg, foto

Fortell meg hvilke belysningskrav en blomst som periwinkle har, planting og omsorg, bilder av plantearter, hvis noen. Jeg så bare en blå periwinkle, vokste opp i min bestemors hage, og av seg selv. Ingen passet på ham, men buskene forsvant ikke bare, men spredte seg også over hagen over tid. Dette er akkurat den typen plante jeg nå trenger for å finpusse det fjerne hjørnet i sommerhuset.

periwinkle planting og omsorg Han er ikke redd for tørke, han føler seg bra i skyggefulle områder og dekker blomsterbedet med et vakkert teppe. Dette er en upretensiøs periwinkle, planting og omsorg (bildet vil være i artikkelen) som de er helt enkle og ikke krever mye innsats for. På bare en sesong blir en liten busk til en frodig pute, der ikke engang jorden er synlig. Og om våren vil det glede deg med den milde blomstringen av små blomsterstjerner som tårner seg over det grønne dekselet på slanke, fleksible stengler.

Karakteristiske trekk og typer av periwinkle

periwinkle Kulturen tilhører kutrovy -familien og er en flerårig plante. De fleste av artene er eviggrønne lave busker og beholder løvfellende dekke selv om vinteren. Det er også urteaktige varianter som feller løvverk for vinteren. Men om våren får de raskt grønn masse igjen..

Periwinkle ble kjent for sine dekorative blader med en tett læraktig tekstur. De ser ut til å være plastiske, tette, mørkegrønne med en blank glans. Bladplaten er oval i form, med en spiss spiss og tydelig sporer årer av en lysere nyanse. Det er absolutt elegante spraglede varianter med kremkant eller flekker..

Periwinkle -blomst varer fra april til forsommeren. I løpet av denne perioden stiger tynne peduncles med traktformede blomster på 5 kronblad over det grønne teppet med krypende skudd. Oftest er det lilla eller blå blomster, men det er varianter med hvit og til og med rosa farge..

I hager og blomsterbed kan du se følgende varianter av periwinkle:

  1. Stor – eviggrønn busk opp til 40 cm høy, blå blomster 4 cm i diameter, den mest termofile arten.periwinkle stor
  2. Liten – også eviggrønn, men litt kortere, maks 30 cm, periwinkle med utmerket frostbestandighet.periwinkle
  3. Pubescent – løvfellende arter med blå blomster.pubescent periwinkle
  4. Urtete – den mest lyseglade løvfiskarten med krypende skudd. Buskens høyde overstiger ikke 20 cm.urte periwinkle

Periwinkle – plante- og omsorgsfoto

Denne planten regnes med rette som et bakdeksel, fordi dens krypende stilker raskt slår rot og gir nye grener. Og det er også en av de mest upretensiøse kulturer som kan overleve i skyggen..periwinkle rosa

Når du har plantet en periwinkle, trenger du ikke bekymre deg for dens videre utvikling. Buskene selv vil formere seg og krype over stedet, og kan til og med fortrenge naboer, mindre seige planter.

Når og hvordan å plante

Periwinkle reproduserer både av frø og vegetativt. Frø blir vanligvis sådd direkte i bakken i april, men du kan først plante dem i frøplanter i mars.plante periwinkle

Imidlertid er det vegetativ reproduksjon som oftest brukes:

  • plante busker av busker;
  • forankrede prosesser;
  • stiklinger av skudd.

Disse metodene gir raskere resultater og lar deg se blomstring allerede i planteåret..

Periwinkle føles best på et halvskygge sted, med unntak av den urteaktige sorten. Selv om det vil vokse med mangel på lys, vil det ikke blomstre. Blomsten foretrekker jord løs, næringsrik og med nøytral surhet. Før planting er det tilrådelig å grave opp blomsterbedet med introduksjon av kompost.

Hvordan bry seg

omsorg for periwinkleOmsorg for periwinkle vil være minimal, fordi denne kulturen preges av sin vitalitet. I utgangspunktet bør du se oftere på unge plantinger for å hjelpe dem med å bli sterkere. For å gjøre dette må du overvåke og vanne buskene i tide, du kan mate dem med organisk materiale. I fremtiden kan voksne busker utvikle seg uten hjelp av en gartner. Hvis det regner, er det nok for dem..

Periwinkle er ikke spesielt kresen når det gjelder fôring. Det er nok å bruke gjødsel bare to ganger i sesongen: om våren – kompost, om høsten – kalium -fosforpreparater.

Busker dvale godt og uten ekstra ly. Bare en stor periwinkle i midtbanen trenger god mulch. Han har den laveste vinterhardheten, og etter frysing er buskene vanskelig å gjenopprette.

Voksende spraglet periwinkle i hagen

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta