15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gazania – planting og omsorg, foto av afrikanske tusenfryd

Fortell meg hvordan gazania vokser, plante og stelle, bildet av blomstringen er spesielt interessant. Jeg kjøpte frø, men glemte å spørre hvordan jeg skulle så dem – for frøplanter eller du kan direkte i bakken. Vil gazania vokse på et skyggefullt sted eller trenger hun sol?

gazania plante- og omsorgsbilder Frodige rosetter med lyse blomster som ligner kamille forbløffer ikke bare med fargeskjemaet, men også med lang blomstring. Upretensiøs gazania, planting og omsorg (bilder av planter vil være i artikkelen) som de er enkle for – en hyppig gjest, eller rettere sagt, en bosatt, blomsterbed. Det var for opptøyet med farger og enkelhet i veksten at hun oppnådde sin popularitet..

Sjarmerende kurver med et gult hjerte er dekorert med to rader med kronblad. Det er solide varianter, for eksempel gul og oransje, men varierte varianter ser mest attraktive ut. De fleste av dem har en mørkere langsgående linje i en kontrastfarge i midten av kronbladet. Det er også gazanier, som har mørkere eller lysere baser eller tips av kronbladene. Samtidig blomstrer buskene hele sommeren og høsten, til de første frostene fryser dem..

Gazania – planting og omsorg, foto

gazania Av sin natur er gazania en flerårig og vokser i sitt naturlige miljø i det varme Afrika. I vårt klima vokser denne blomsten som en årlig plante. På grunn av den lave vinterhardheten i det åpne feltet, overlever ikke gazania etter overvintring. Den vokser i en frodig busk og danner tette klumper med lange smale blader, pubescent på baksiden..

Noen dyrkere kjenner planten som gatsaniya, og blant menneskene kalles den kjærlig afrikansk kamille..

Hvor og hvordan å plante

plante gazaniaHjemme reproduserer gazania hovedsakelig ved frø ved bruk av frøplante -metoden. Dette gjør det mulig å bringe blomstringen nærmere med nesten en måned. Frø til frøplanter blir sådd i slutten av mars, og de plantes på et blomsterbed i midten av mai, når frosten slutter.

Du kan så gazania og umiddelbart i åpen mark, men ikke tidligere enn slutten av april.

blomstrende gazaniaDet viktigste du må tenke på når du dyrker gazanier, er at de trenger mye lys for å blomstre. Derfor, for afrikanske tusenfryd, er det verdt å markere et solfylt område. De er følsomme for mangel på belysning og ønsker ikke å åpne knoppene selv på overskyede dager. Gazania er ikke krevende på jorda, men det vil blomstre lenger og rikelig på fruktbar jord.

Hvordan ta vare på gazania i hagen

omsorg for gazania i hagenI tillegg til god belysning trenger delikate blomster svært lite mer oppmerksomhet, nemlig:

  1. Om sommeren er det lurt å vanne buskene oftere, spesielt unge. Eldre planter tåler tørke godt.
  2. Når den vokser på fattig jord, vil ikke gjødsel med et mineralkompleks for blomstrende planter forstyrre. Det vil være nok å lage dem når du vanner to ganger i måneden..
  3. Beskjæring av bleknet blomsterstand vil bidra til å forlenge blomstring og stimulere dannelsen av nye knopper..

gazania i en gryteTil slutt vil vi avsløre en hemmelighet for hvordan du gjør Gazania til en flerårig og bevarer den til våren. Du trenger bare å grave en busk om høsten, plante den i en gryte og sende den til kjelleren for vinteren. Og om våren kan du plante den igjen i hagen, så blomstrer den tidligere enn den unge gazaniaen som er plantet med frø.

Voksende gazania fra såing til blomstring

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta