15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel, rask og pålitelig – druer fra stiklinger, planting og omsorg

Jeg vil prøve å dyrke druer fra stiklinger, å plante og ta vare på unge frø er derfor veldig interessant. Jeg har en veldig velsmakende variant, jeg vet ikke navnet, men den eksakte tabellvarianten, med store lange bær. En nabo har spurt ham lenge, og selv denne ene busken er ikke nok for oss, familien er stor og alle liker druene. Når er det bedre å høste stiklinger og når man skal plante frøplanter på et permanent sted? Vi bor i den sentrale banen.

druer fra stiklinger som planter og steller En av de rimeligste metodene for forplantning av druer er stiklinger. Druer fra stiklinger, planting og omsorg for rotfestede frøplanter har sine egne nyanser, og bare hvis de tas i betraktning, vil det være mulig å skaffe plantemateriale av høy kvalitet. Det viktigste er valg og høsting av selve stiklingene. Halvparten av suksessen avhenger av dette, fordi bare en høykvalitets vintreet kan bli til en god frøplante. Og selvfølgelig er det viktig å vite hvordan man roter stiklingene og når det er bedre å plante dem på et permanent sted..

Druer fra stiklinger – planting og omsorg

druer fra stiklinger som planter og pleier høsting av skaft En frøplante av god karakter har også en god pris, mens stiklinger er en rimeligere økonomisk metode, spesielt når det gjelder deres egne varianter som vokser på stedet. Du trenger ikke bruke penger på kjøp av plantemateriale, for det er alltid nok etter beskjæring av vingården. Men det er en nyanse – dette gjelder ikke våren, men høstprosedyren..

Når du skal høste stiklinger og hva du skal gjøre med dem neste

høsting av druekaksBare en moden vinstokk er egnet for roting, som har klart å få nok næringsstoffer i løpet av sin vekstsesong. Derfor begynner de å høste skaftene på senhøsten, når de forbereder druene til overvintring..

Så snart nattfrosten kommer, men i løpet av dagen vil det fortsatt være en liten positiv temperatur, kan du begynne å kutte skaftene. Det er bedre å velge et vintre som vokser midt i busken og som viste gode utbytter om sommeren. Tykkelsen på skuddene skal være minst 7, men ikke mer enn 12 mm. Selve skaftene høstes best fra bunnen av skuddene og skjærer dem i segmenter på omtrent 50 cm lange, men samtidig bør hvert skaft ha minst 3 knopper.

lagring av druekaksHøstede stiklinger skal behandles med kobbersulfat og lagres til våren på et kjølig sted. Dermed vil vintreet passere sin naturlige sovende periode. Skankene kan lagres på forskjellige måter: i en pose i kjøleskapet, i en eske med sand i kjelleren, eller ved å grave dem i hagen i en grøft..

Når og hvordan du roter stiklinger

Med slutten av hvileperioden og vårens tilnærming kan stiklinger tas ut og forankres. Ikke gjør dette før begynnelsen av februar. Dagslyset er ennå ikke så lenge, og du må installere ekstra belysning.

Det er to måter å rotere skaftene på:

  • legg dem i glass med vann;roting av druekaks i vann
  • ha landet i kopper med jordblanding (sand, humus, jord).roting av druekaks i jorda

Før rooting anbefales det å suge den hakkede vintreet i et par dager i vann med tilsetning av et vekststimulerende middel. Dette vil øke rotdannelsen..

Omsorg for fremtidige frøplanter er å opprettholde en positiv temperatur, god belysning og rettidig vanning. For å hjelpe dem med å utvikle seg raskere, to ganger i måneden, til de blir plantet på et permanent sted, kan druefrøene mates med mineralkomplekser.

Hvordan ta vare på frøplanter etter planting i bakken

druer fra stiklinger som planter og steller etter plantingPå et permanent sted er unge druefrøplanter klare til planting i juni. På dette tidspunktet har de tid til å bygge opp et godt rotsystem og unge skudd med løvverk. Det er nødvendig å plante druer på et godt opplyst sted ved omlastning, for ikke å skade røttene.

I begynnelsen trenger unge druer omsorg. Busker må vannes ofte og jorden under skal løsnes. Det anbefales å sette mulch slik at fuktigheten ikke fordamper så raskt. Den første fôringen kan gjøres et par uker etter transplantasjon. For å gjøre dette, tilsett 15 g superfosfat og 10 g urea og kaliumsalt til vannet for vanning (per bøtte vann). På slutten av sommeren gjentar du fôringen, men uten urea..

Dyrking av druer ved stiklinger

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta