15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Delphinium frø stratifisering hjemme er hemmeligheten bak vennlige frøplanter

Fortell meg hvordan lagdelingen av delphiniumfrø skjer hjemme? En gang prøvde jeg å vokse denne blomsten ved å så den på frøplanter, men bare et par ting dukket opp, og selv de døde snart. En nabo som dyrker et flerårig delphinium sier at hun ikke avler det spesielt i det hele tatt. Planten “planter seg selv” ved selvsåing, og det er ingen vanskeligheter. De kom med henne til den konklusjonen at dette skyldtes overvintring av frø i det åpne feltet. Og hvordan lage slike forhold for dem hjemme?

delphinium frø stratifisering Reproduksjon av frø av delphinium har sine egne egenskaper, og først og fremst skyldes dette en tilstrekkelig lav spiringshastighet. Lagdeling av delphiniumfrø hjemme gjør det mulig å øke det til 80% mot de eksisterende 60%. Takket være denne prosedyren gjennomgår plantematerialet så nærme naturlige forhold som mulig. I naturen, etter blomstring, setter delphiniumet frø som faller til bakken. De overvintrer i jorda og blir “bevart” til varmen kommer. Dette lar deg bevare frøene, noe som betyr – for å øke sjansene for suksess..

Den allerede lave spiringshastigheten reduseres vanligvis til null hvis frøene lagres feil. Etter bare å ha brettet dem i en papirpose og plassert dem i et skap i et varmt rom, er det ingen mening å forvente skudd neste år. Men hvis du heller frøene i en glassburk, lukker du tett og kjøler dem, vil de forbli passende i godt ti år..

Delphinium frø stratifisering hjemme

frøforberedelse For at en spire skal klekkes fra et tørt frø, er det i første fase nødvendig med tre forhold: luft, kjølighet og fuktighet. Overraskende nok, hvis plantene trenger varme, aktiveres vekstprosessene i selve frøene nøyaktig ved lave temperaturer.. Selve stratifiseringsprosedyren er enkel:

  1. Ha frøene i en klutpose.
  2. Hell litt vann på bunnen av glasset.
  3. Legg en pose med frø i et glass slik at bare den nedre delen er i vannet. Dette etterlater luften på toppen for spiring..
  4. Sett glasset i kjøleskapet i to uker.

Du kan opprettholde et fuktig miljø med sphagnum. I dette tilfellet trenger du ikke å helle vann, bare dekk posen med rikelig fuktet mose.

Hvordan vite når frøene er klare til å bli sådd

spirte frøNår du sjekker stoffet for fuktighet, tilfører vann eller sprøyter mose, må du samtidig se på hva som skjer inne i posen etter en stund. Etter omtrent to uker bør frøene øke i volum (svelle). Dette betyr at de er klare til å bli sådd. Allerede skisserte røtter tjener som et signal for umiddelbar avstigning. Du kan ikke overdrive frøene i kjøleskapet, og ikke fordi de “fryser”. Tvert imot, under slike forhold vokser delphiniumet godt og begynner å vokse røtter. Imidlertid er de så skjøre og tynne at de uunngåelig vil bryte ved landing. Hvis det ikke er mulig å så en delphinium, er det nødvendig å senke temperaturen fremdeles for å bremse vekstprosessene..

Lagdeling av allerede sådd delphiniumfrø – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta