15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Incarvillea i Sibir – finesser av planting og omsorg

Kan du gi råd om Incarvillea vokser i Sibir? Hun kom ut som stedfortreder og flyttet fra sine hjemlige sørlige penates til mannen sin. Vant til det lokale klimaet begynte hun å slå seg ned litt og unnfanget en blomsterhage. Men jeg vet ikke hva jeg skal plante ennå. Sannsynligvis vil ikke de “sørlige” blomstene overleve her. Hva med Incarvillea? Dette er en av mine favorittplanter. Kanskje hvis du graver den opp for vinteren, vil den vokse?

incarvillea i sibir Til tross for skjønnheten og upretensiøsiteten til de fleste hageplanter, tåler mange av dem kalde vintre. Men det er de som det harde klimaet er ganske “på skulderen” for Incarville i Sibir – et fenomen som ikke er så sjeldent. Denne yndefulle skjønnheten har slått rot i de fjerne vidder i vårt hjemland, og føles ganske behagelig der. Det er sant at det er noen nyanser som vi skal snakke om i dag..

Incarvillea i Sibir – dyrkingstrekk

blomstrende incarvillea Gitt senvåren og kortsommeren, er det bedre å plante frø i frøplanter. For dette er et drivhus eller en vanlig vinduskarme i rommet egnet. Såing kan gjøres i begynnelsen av april, plantene vil spire om 2 uker. Det anbefales å ikke flytte buskene i åpen mark før begynnelsen av juni. De to første ukene, avhengig av været, kan kreve drivhus. De er enkle å lage av en vanlig plastflaske ved å kutte av bunnen. Om natten vil blomstene være i drivhuset, og på varme dager bør drivhusene åpnes for lufting. Når nattfrosten forsvinner – fjern flaskene helt.

I det første leveåret vokser Incarvillea en løvrike rosett og et rotsystem. Og neste sesong vil glede deg med blomstring. For å hjelpe buskene og knollene til å danne, skader det ikke å mate dem:

  • Juni – juli – infusjon av urter eller fugleskitt;
  • August – mineralkompleks.

For å vokse i en sibirsk hage, er det bedre å velge de mest frostbestandige typene Incarvillea, for eksempel storblomstret og Mayra.

Trenger jeg å dekke til eller grave opp blomster for vinteren

incarvillea om høstenErfarne dyrkere anbefaler ikke å ta risiko med unge busker – de første årene. De bør graves opp for vinteren, spesielt hvis Incarvillea vokste “av tyngdekraften”, uten ekstra gjødsling. Gjødsel hjelper henne med å vokse kraftigere knoller, spesielt i mindre rik jord. Du kan lagre knoller i kjelleren ved å legge dem i en eske med sand eller sagflis. Det viktigste er at temperaturen i rommet ikke faller under 3 ° og ikke stiger over 8 ° varme.

Fra det andre leveåret avgjøres spørsmålet om overvintring utelukkende på grunnlag av en bestemt voksende region. Uansett er det tilrådelig å isolere busken som er igjen i hagen ved å klippe med et tykt lag humus, kompost eller planterester. Selv om det var tider da Incarvillea overvintret uten ly.

Voksende inkarvillea – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta