15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse obrietta fra frø: en frøplante og frøfri måte

Jeg kjøpte Aubrietta -frø i butikken – blomstene på bildet var veldig vakre. Fortell meg hvordan du dyrker en obrietta fra frø? Selgeren sa at det er best å plante frøene først. Kan du så direkte i hagen? Jeg vet ikke om jeg får ledig plass på vinduet, for vanligvis er alle vinduskarmer fylt med tomater..

hvordan dyrke obrietta fra frø

Frodige Aubrietta -busker, rikelig dekket med fargerike lyse blomster, kan forvandle selv det enkleste blomsterbedet. Denne urteaktige flerårige planten trives i hagen og blant de steinete alpine åsene. Hver blomsterhandler drømmer om å starte den, fordi det er ganske enkelt å gjøre dette ved å så frø. Vegetativ forplantning for slike blomster brukes sjeldnere. Aubrietta -stiklinger slår motvillig rot, og selv etter å ha delt busken, roter ikke delenkiene godt. Men frømetoden er et ideelt alternativ for å få mange sjarmerende busker på en gang. Når du kjenner til noen av finessene om hvordan man dyrker obrietta fra frø, kan du skaffe deg en hel samling blomstrende stauder.

Det som er bemerkelsesverdig, kan du plante frø både på frøplanter og umiddelbart i åpen mark. Avhengig av hvilket alternativ som brukes, varierer begrepene og egenskapene for plantevekst..

Når og hvordan å så barberte frø utendørs

såing barbert i bakken En flerårig trenger lett jord og god belysning. For planting er det nødvendig å velge et passende område der det er mye sol. I skyggen vil aubrietta strekke seg ut, og blomstringen blir knapp. Når det gjelder jord, er leire og sur jord kategorisk uegnet for det. Men leir, smaksatt med aske og humus eller mineralpreparater, er det du trenger.

Siden frøene ikke er veldig store og i et tett skall, anbefales det å suge dem i en vekststimulator før du sår. For desinfeksjon av plantemateriale hjemme, kan frø oppbevares i kaliumpermanganat.

Et av trekk ved å dyrke obrietta i hagen er at den kan sås både om våren og før vinteren.. Spesifikke datoer avhenger av tidspunktet for ombordstigning:

  • vårsåing utføres i mai måned;
  • om høsten sås frø i begynnelsen av oktober (i dette tilfellet trenger de ikke å bli gjennomvåt).

Aubrietta bushAubrieta -busker vokser og forgrener seg godt, men de tåler ikke en transplantasjon. Når du sår, er det bedre å lage separate hull umiddelbart og legge flere frø i hver. Det må være en avstand på minst 15 cm mellom hullene..

Aubrietta, plantet umiddelbart på et blomsterbed, vil blomstre først på slutten av våren neste år. Du kan se blomstring i juni i år ved å så frø til frøplanter.

Hvordan dyrke obrietta fra frø på en frøplante måte

frøplanter av aubriettaFor å fremskynde utviklingen og bringe blomstringen av aubrietta nærmere, planter mange dyrkere den på frøplanter. Dette kan gjøres allerede i februar måned. På grunn av den dårlige toleransen for plukkingen, er det bedre å bruke torvtabletter til planting. I dette tilfellet kan plantene plantes på et permanent sted, uten å plukke..

For at plantene skal vokse seg sterke, må de i to ukers alder begynne å mate dem med et mineralkompleks. Det anbefales å gjødsle annenhver uke til transplantasjon til et blomsterbed..

Såing av aubrietta -frø til frøplanter – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta