15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mat som kan helbrede – havregryn, fordeler og skader

Hvordan forberede en havregrynbuljong, hva er fordelene og skadene ved en slik drink, spesielt for fordøyelseskanalen? Bukspyttkjertelen ble betent, tok et kurs av piller som legen foreskrev. Det ble litt lettere, smertene avtok, men likevel, fra tid til annen, “gjør det vondt i magen.” En venn drakk havregrynbuljong for gastritt, men påvirker det også bukspyttkjertelen? Hvilke medisinske egenskaper har et slikt avkok??

havrebuljong fordeler og skader Havregryn regnes som en av de beste matvarene, den absorberes godt og fordøyes og har en gunstig effekt på magen. Men fra denne frokostblandingen kan et mer uerstattelig og terapeutisk middel tilberedes – havrebuljong, fordelene og skadene som var kjent selv i det gamle Russland. På den tiden var våre forfedre veldig glad i havregryngelé – havremel. De betraktet det som ikke bare en næringsrik tallerken, men også et middel for mange sykdommer, spesielt magesykdommer. Havre har ikke mistet sin relevans i vår tid. Det brukes ofte i folkemedisin på grunn av sin rike mineralsammensetning. Og den rimeligste måten å få mest mulig ut av frokostblandingen er å tilberede og bruke buljongen..

Havrebuljong – fordeler og skader

fordelaktige egenskaper av havre Havrekorn inneholder mange vitaminer fra gruppe B, PP og H, i tillegg til enzymer, kumariner, saponiner og forskjellige syrer. De fleste mineralene, spesielt i uraffinerte frokostblandinger, er silisium, mangan og kobolt..

For tilberedning av medisinske avkok og infusjoner brukes oftest uraffinerte korn. De, nemlig i skallet av kornene og deres øvre lag, inneholder flere vitaminer og mineraler, samt fiber, som er nyttig for tarmene. Polert havre og flak er bedre til kulinariske formål..

De helbredende egenskapene til havrebuljong

havrebuljong med honningDet er mange oppskrifter for å tilberede en helbredende drink, avhengig av det spesifikke formålet med bruken. Så, for å fjerne inflammatoriske prosesser i nyrene og fjerne sand og små steiner, helles 500 g havre i 2 liter vann. La det småkoke i omtrent en halv time under omrøring, og filtrer deretter gjennom osteklut. Kornene knuses i en blender, tilsettes i buljongen og infunderes i 3 timer. Ta 0,5 ss. tre ganger om dagen før måltider i 3 måneder.

Et avkok av havrekorn har mange medisinske egenskaper, nemlig:

 • lindrer betennelse;
 • renser blod, lever og nyrer;
 • beroliger nervesystemet, lindrer angst og lindrer søvnløshet;
 • normaliserer fordøyelsen;
 • fremmer sårheling, utslipp av sputum ved bronkitt;
 • styrker immunsystemet;
 • senker blodsukkernivået;
 • lindrer smerter ved leddgikt, pankreatitt, magesår, gastritt.

Det unike med havre er at de er glutenfrie. Dette betyr at både grøt og avkok kan inntas av mennesker med cøliaki, så vel som de med glutenintoleranse..

Hvem er kontraindisert for å drikke et avkok av havrekorn

havrebuljong kontraindikasjonerDet er ingen alvorlige kontraindikasjoner for bruk av havrebaserte produkter. Det eneste er at de ikke kan tas i store mengder og i lang tid hvis de er tilstede:

 • nyresvikt;
 • osteoporose;
 • hjerte-og karsykdommer;
 • ulcerøs kolitt;
 • divertikulose.

I isolerte tilfeller kan det være allergi eller individuell intoleranse overfor selve frokostblandingen eller dets bestanddeler. Da kan du ikke bruke havre til behandling..

Havrebuljong kurerer 100 sykdommer

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta