15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan normalisere jordens surhet – bestem pH i forstadsjorden

Råd om hvordan du normaliserer jordens surhet? Vi har en dacha, vi brukte den hovedsakelig i sommerferien, det var ikke ledig tid til hagen. Da de ble pensjonist, bestemte de seg for å bli gartnere og plantet det meste av tomten med grønnsaker. Høstet om våren og ble veldig overrasket. Hvis gulrøtter og tomater var fornøyd med overflod, så kan vi si at det ikke var løk og rødbeter. I en samtale med en nabo klaget hun på problemet sitt, så hun sa at flertallet av landsbyen har sur jord, så ikke alt vil føde. Hva du skal gjøre, er det noen måter å redusere denne indikatoren på?

hvordan nøytralisere jordens surhet Hvis hagebrukavlinger gir deg en annen høst med samme omhu, bør du tenke på om det er økt surhet i ditt område. Ved bekreftelse av “diagnosen” er det nødvendig å iverksette presserende tiltak og velge måter å nøytralisere jordens surhet. Faktum er at svært få planter “liker” de økte indeksene, mens flertallet krever nøytral surhet. Og noen grønnsaker og til og med blomster foretrekker til og med litt sur jord. Alt dette bør tas i betraktning, slik at arbeidet ditt ikke blir bortkastet. Tross alt er det som vil vokse direkte avhengig av jordens struktur, sammensetning og surhet..

Før du går på jakt etter medisiner, må du finne ut hva slags surhetsindikator i ditt område. Dette kan gjøres ved å kjøpe spesielle teststrimler eller et apparat som kalles en syremåler. Jordanalyse vil bli utført i et agrokjemisk laboratorium, men det vil koste enda mer. Men det er en enklere måte – se hvilke planter som vokser i landet, og du kan etablere surhet uten kostnad.

Planter – indikatorer på surhet

planter indikatorer Surhet er forholdet mellom syre og alkali i jorda, som omtales som pH og kan variere fra 0 til 14. Avhengig av hvilket element som er større, er det 3 typer jord:

  1. Litt sur (pH større enn 7). Slik ugressjord foretrekkes av hvetegress, brennesle, burre, kløver. Krysantemum, kamille og roser vokser også godt på den. Grønnsaker vil glede høsten med agurker, erter, poteter, reddiker og courgette.
  2. Nøytral (pH = 7). Midtveien foretrekkes av de fleste planter, spesielt grønnsaker. Blant dem rødbeter, hvitløk, kål, løk.
  3. Sur (PH under 7). Den mest nøyaktige indikatoren er tilstedeværelsen av hestesorrel i hagen. Mos, padderok, plantain, villmynte er også glad i sur jord. Men lederen for lave priser er hageplanter som rhododendron og blåbær. Grønnsaksavlinger vokser godt persille, gresskar, tomater, gulrøtter og selvfølgelig sorrel.

Hvordan nøytralisere jordens surhet

hvordan senke surhetenNøytrale indikatorer trenger ikke å justeres. Du må gripe inn når de er over eller under pH 7.

Sur jord trenger deoksidasjon, og dette kan gjøres ved å tilsette alkaliseringsmidler til stedet, for eksempel:

  • tre aske;
  • kalsiumnitrat;
  • malt kalkstein;
  • innsjøkalk;
  • beinmel;
  • dolomittmel.

Hvis du tvert imot trenger å øke surheten, tilsett spesielle forsurende preparater (superfosfat, ammoniumsulfat) til den svakt sure jorden. Humus fungerer også bra, hvor bark ble tilsatt. Og mulch stammen sirkel av syre-elskende busker og trær eller midtganger på grønnsaker med barskog.

Hvordan senke surheten i jorda – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta