15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal man høste Nasturtium frø?

Jeg har et lite blomsterbed i nærheten av huset. I år plantet jeg et veldig vakkert terry nasturtium der. Jeg vil la frøene stå til neste år. Fortell meg når det er best å samle nasturtiumfrø, slik at de ikke mister spiringen?

Nasturtium er hovedsakelig en ettårig plante med vakre store blomster i forskjellige farger, selv om det også er flerårige varianter. Siden blomsten ikke tåler overvintring i det åpne feltet, vokser den i et blomsterbed som en årlig. De mest brukte typene nasturtium er:

  • terry;
  • ampeløs;
  • krøllete;
  • busk;
  • klatring.

krøllete nasturtium

Alle arter formerer seg etter frø og trenger omplanting hvert år. Imidlertid er det nok å kjøpe høykvalitets sortfrø en gang, og du kan forsyne deg med frø i flere år på forhånd. Det viktigste i denne saken er å samle dem under.

Når skal man høste nasturtiumfrø?

grønne nasturtiumfrø

Nasturtiumfrø er en liten kapsel med en ujevn avlastningsflate. De høstes etter full modning, før begynnelsen av den første frosten. Unntaket er fremmed nasturtium: frøene skal kuttes grønne og modnes ved romtemperatur..

Perioden frøene når full modenhet er 40 til 50 dager. Det må huskes at denne prosessen er ujevn, og nedtellingen kommer ikke fra planting eller blomstring, men fra øyeblikket kronbladene faller. Det er derfor samlingen utføres i etapper, etter hvert som den modnes..

modne nasturtiumfrø

Frø som allerede er modne, endrer farge – fra grønt blir de gulaktige.

Men det hender at tidlig frost ikke lot frøene modnes. I dette tilfellet er det ikke annet valg enn å plukke dem grønne. Slike frø må modnes i et varmt rom, som varer opptil to måneder..

Hvordan samle frø?

nasturtium

Modne frø skilles lett fra den visne blomsten og smuldrer derfor til bakken under busken. Du kan samle dem under busken ved å plukke dem opp fra bakken. Noen dyrkere, for ikke å miste spesielt verdifulle frø, spredte gamle aviser under buskene av nasturtium. Så frøene vil ikke gå tapt og vil være godt synlige..

Hvis den nødvendige mengden frø allerede er samlet, og det fortsatt er mange falmede blomsterstander på busken, blir de fjernet. Dette vil bidra til å forlenge blomstring av nasturtium..

Før du lagrer frø, tørk dem på en vinduskarme ved å strø dem på et ark..

Hvordan lagre frø?

Tørkede nasturtiumfrø lagres i pappesker eller papirposer. De kan brukes til reproduksjon i tre til fire år etter innsamling. Hele denne tiden beholder frøene sin spiring perfekt..

Voksende nasturtium, omsorg for det og samle frø – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta