15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Finn ut hvorfor paprika er bitter

Fortell meg hvorfor paprikaen er bitter? Vi blir aldri bitre, ingen bruker det “i industriell skala”, og hvis jeg trenger det for bevaring, kjøper jeg litt. Jeg spurte naboene på stedet på begge sider, så de plantet ikke pepper i det hele tatt i år. Hva kan dette være hvis det ikke er kryssbestøvning? Og kan du på en eller annen måte fjerne bitterheten? Barn er veldig glad i lecho, men de vil neppe spise med en slik smak..

hvorfor paprikaen er bitter De store fruktene av vakker rød eller gul paprika er elsket av mange for sin kjøttfulle søte fruktkjøtt. Det er velsmakende både ferskt og hermetisert, men noen ganger vises bitre toner i frukten. Det er spesielt uforståelig hvorfor paprikaen er bitter hvis det ikke er senger med en krydret kongener i nabolaget. Uttalt eller i form av et ettersmak, opphever bitterhet alle anstrengelser fra gartnere og ødelegger høsten..

Hvorfor paprika er bitter – mulige årsaker

paprika Så det første du tenker på er kryssbestøvning. Det er faktisk anbefalinger om at det bør være en avstand på minst 5-7 m mellom søte og bitre varianter. Imidlertid har erfarne gartnere lenge lagt merke til at dette ikke er nok. Saken er at søtt klissete pollen legger seg på beina og insektbeina, som kan bære det langt utover den etablerte avstanden..

Andre årsaker til endringen i smak av paprika inkluderer:

  1. For sur jord som han ikke liker.
  2. Overflødig gjødsel, spesielt organisk materiale, eller for konsentrert oppløsning av mineralforbinding.
  3. Kaldt vær som forhindrer at varmeglade paprika modnes jevnt.
  4. Frukt plukket tidlig og bare fortsatt grønt.

Ikke glem at de sådd frøene allerede kan ha blitt tatt fra den re-pollinerte planten. Og det spiller ingen rolle om de blir kjøpt i butikken eller samlet på egne senger..

Slik fjerner du bitterhet fra paprika

pepper modnesSelvfølgelig, hvis det hele er i kryssbestøvning, så er det i dette tilfellet vanskelig å endre noe. Noen husmødre anbefaler å helle kokende vann over fruktene før de spiser og la væsken avkjøles helt. Kanskje denne metoden vil bidra til å fjerne i det minste noe av bitterheten, så det er verdt å prøve.

Hvis årsaken er den økte surheten i jorda, tilsett dolomittmel til stedet om høsten. Når du bruker mineralgjødsel, må du nøye følge doseringene, og fra organisk materiale må du bare bruke humus, men ikke fersk gjødsel. Hvis været ikke har tillatt grønnsakene å modnes fullt ut og de fortsatt er halvgrønne, bruk et lite triks. Samle hele avlingen og legg den i esker i lag, skift modne epler. Frukt vil hjelpe paprikaen til å “nå” og bli søt.

Og til slutt kan man ikke la være å nevne en nyanse til. For å samle frø fra en god paprika og forhindre overbestøvning, bare “forhindre” at biene kommer til blomstene. Dekk knoppene med vanlig medisinsk bomull, og da vil insekter ikke kunne komme inn..

Feil ved dyrking av paprika – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta