15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det viser seg at hibiskus også kan være spiselig – okra, nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Det ville være interessant å vite hva slags plante som er okra, nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for denne kulturen. Hva gjør de med det – brukes det til å lage tinkturer, eller er okra spiselig? Jeg kjøpte en pose med frø og tenkte at dette er en vanlig prydplante. Den blomstrer veldig vakkert, men etter blomstring dukket det opp noen belger. Jeg leste at de er veldig gode for magen.

okra nyttige egenskaper og kontraindikasjoner Denne fantastiske planten kan betraktes som både en blomst og en grønnsak på samme tid. Kulturen har vakre blader og store blomsterstander, samt spiselige frukter, og til og med røtter kan brukes til medisinske tinkturer. Okra, de nyttige egenskapene og kontraindikasjonene som ennå ikke er spesielt kjent i vårt land, er utbredt i østlige land. Det er der, i et varmt klima, at det vokser massivt og lenge. I indiske og asiatiske retter brukes okra ofte både ferskt og kokt. I Russland dyrkes bare noen få planter, hovedsakelig i Krasnodar -territoriet, siden det er veldig termofilt.

Hva er okra

okra Det er ikke for ingenting det kalles spiselig hibiskus, fordi okra tilhører mallow -familien. Den vokser i en liten busk med en maksimal høyde på 50 cm, bladene er store, ligner lønn i form. Og blomstene av okra er nesten de samme som blomster av malve og hibiskus. De er store, vakre, ofte sitron eller krem ​​i fargen med en mørk flekk ved foten av kronbladene..

På slutten av blomstringen er fruktene bundet – små belger, som pepper, men med ribbede kanter og en spiss spiss. Takket være disse ribbeina, i snittet, ser frukten ut som en stjerne, der det er hvite frø. Det er disse belgene som spises: de legges til salater, stekes, stuves. De har en interessant smak, noe mellom courgette, asparges og aubergine..

Bare ung frukt, som ikke er mer enn 5 dager gammel, spises. Eldre belger blir tøffe og ikke smakfulle. Men hvis frøene får modnes i dem, kan de brukes til å lage kaffe eller olje..

Okra – nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

stekt okraDe grønne fruktene av okra inneholder mange nyttige stoffer. Derfor har bruken en positiv effekt, først og fremst for fordøyelsessystemet og ikke bare. På samme tid har belgene et lite kaloriinnhold (33 kcal), men det er ganske mye karbohydrater (nesten 78%). De er også rike på vitaminer, blant annet vitamin K som leder, så vel som mineraler. De fleste okra inneholder folsyre, mangan, magnesium og kalium.

I tillegg brukes fruktene til fremstilling av medisinske avkok. Okra røtter er også egnet for de samme formålene..

Hva skjer med kroppen som et resultat av å spise frukt

okra nyttige egenskaper og kontraindikasjoner av fruktHvis du regelmessig spiser okra eller tar medisinske avkok fra den, kan du:

  • å etablere arbeidet i fordøyelseskanalen;
  • akselerere helbredelsen av sår og erosjoner;
  • lindre betennelse i luftveiene;
  • fukte slimhinnene i luftveiene;
  • øke immunitet, hemoglobin, vaskulær elastisitet;
  • forbedre tilstanden til huden, håret;
  • lavere blodsukker og dårlig kolesterol.

Bruken av okra er en profylakse mot kreft på grunn av innholdet av glutation i den..

Når det gjelder kontraindikasjoner, har okra dem ikke. Det eneste du må vurdere er at fruktene i seg selv er dekket med fine hår. De kan forårsake en allergisk reaksjon. Og selvfølgelig må moderasjon observeres når det spises i mat. Å spise mange belger kan forårsake diaré eller forstoppelse.

De helbredende egenskapene til okra

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta