15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke lavendel fra frø: hemmelighetene til spiring og finesser ved såing

Fortell meg hvordan du dyrker lavendel fra frø. Jeg fikk en veldig interessant variant med en vakker farge. I butikken sa selgeren at frøene må oppbevares i kjøleskapet, ellers vil de ikke spire. Jeg plantet frøplanter av innendørs blomster før, men jeg brukte ikke denne metoden – alt spiret av seg selv. Hvordan forberede frøene ordentlig?

hvordan dyrke lavendel fra frø Lilla lavendelfelt ligner en stor sky på avstand. Denne delikate eviggrønne busken er lett å dyrke i sommerhuset. Runde busker med lyse blomsterstand-spikelets føles bra selv i en gryte på vinduskarmen. For å kjøpe dem, kjøper mange dyrkere ferdige unge planter i butikken eller bytter stiklinger. Men hvis du vil ha en sjelden variant og ikke gjenta naboene, er det fullt mulig å få lavendel fra frø. Det er ikke noe problem å kjøpe frø – det er ganske mange av dem, men det er også viktig å vite hvordan man dyrker lavendel fra frø..

Frø reproduksjon for mange nybegynnere gartnere ender ofte i fiasko. Frø spirer rett og slett ikke i små mengder. Poenget er at det ikke er nok bare å suge og så dem. Lavendel, selv om den beholder sin spiringskapasitet i opptil 5 år, men frøene spirer bare under forutsetning av deres foreløpige stratifisering. Hvordan du gjør dette, vil vi fortelle deg i dag.

Det fine med å forberede frø til såing

frølagdeling

Frø av lavendel, som andre avlinger, trenger forbehandling før såing. Den består av en lang (og dette er nøkkelordet) kjøleprosedyre. For å gjøre dette, minst 1,5 måneder før såing, må de plasseres i kjøleskapet, men ikke i fryseren. Frøene blandes best med sand i en beholder med lokk eller i en zip -pose. Det er enkelt å bestemme datoen for prosedyren. Hvis planlegging for frøplanter er planlagt i slutten av februar, bør frø plasseres for stratifisering allerede i midten av desember..

Denne prosedyren kan unngås ved å så frø i åpen mark om høsten. Så de avkjøles naturlig om vinteren..

Hvordan dyrke lavendel fra frø: måter

Som det allerede har blitt klart, kan du få vakre planter på to måter:

  1. Såing i åpen mark. Frø blir sådd på hagesengen i mai eller i slutten av oktober..såing i sengene
  2. Gjennom dyrking av frøplanter. I dette tilfellet begynner såingen i midten av februar med brede containere. Frø trenger å legges ut sjelden, slik at plantene har et sted å vokse kraftige røtter.frøplante lavendel

I begge tilfeller blomstrer frødyrket lavendel bare i det andre leveåret. Men det er bedre å ikke la det blomstre helt og kutte blomsterstandene etter at de første blomstene blomstrer. De gjør også neste blomstringstid, men venter allerede på at mer enn halvparten av blomsterstandene skal åpne. Dette vil gjøre plantene mer robuste. I de påfølgende årene kan du allerede gi lavendelfrihet uten å berøre knoppene..

Metoder for lagdeling av lavendelfrø før såing – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta