15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke barbær fra frø: plante finesser

Fortell oss hvordan du dyrker barbær fra frø? Jeg har lenge ønsket å plante den, men vi kan ikke finne frøplanter. Jeg spurte til og med naboene, ingen vokser til å i det minste ta stiklinger. En venn hjalp meg langt unna: hun sendte meg en pakke med et par kilo modne bær. Vi identifiserte dem selvfølgelig umiddelbart (rullet opp kompotten), men jeg forlot et par dusin for skilsmisse. Når kan de sås?

hvordan dyrke barbær fra frø En vakker frodig barbærbusk fungerer perfekt som hekk, og gir også en rik høst. Den reproduserer hovedsakelig på en vegetativ måte, men hvis du ønsker det, kan du få en frøplante fra frøet. Imidlertid er det ikke nok å vite hvordan man dyrker barbær av frø. Når du forplanter frø, vær forberedt på noen vanskeligheter og til og med skuffelser..

Først og fremst har frøene en veldig lav spiringsgrad (20-40%), og du kan bare få 1-2 frøplanter av ti frø. Og dette er etter den obligatoriske stratifiseringsprosedyren. I tillegg vokser buskene veldig sakte. For å gjøre en frø til en fullverdig frøplante må du vente minst 2 år. Og de må også podes, ellers blir bærene små, fordi sortens egenskaper går tapt. Hvis slike hindringer ikke er forferdelige for deg, eller det bare ikke er noen annen mulighet – la oss lære å plante barbærfrø.

Funksjoner ved innsamling og tilberedning av frø

barbærfrø Som med andre avlinger, for frøformering, samler plantemateriale bare fra fullt modne bær. Gni dem deretter gjennom en sil for å skille fruktkjøttet. Desinfiser i en løsning av kaliumpermanganat. Skyll med vann og tørk. Hell nå våt sand i stengebrettet og bland frøene med det. Det gjenstår bare å sende dem til kjøleskapet til våren. Der vil frø med et tett skall gjennomgå en stratifiseringsprosedyre, hvoretter de kan plantes..

Du kan gjøre uten stratifisering bare i ett tilfelle – hvis du planter frø før vinteren. Da vil naturen gjøre alt av seg selv.

Hvordan dyrke barbær fra frø: plantingsdatoer

frøplanter av barbærDet er to måter å plante frø på:

  1. Om høsten. I begynnelsen av oktober, lag senger og legg ut friske frø, ikke prøv for hardt å ta av. Mindre enn halvparten vil stige uansett. Det er en stor fordel med planting under vinteren: frøene trenger ikke stratifiseres. De vil gjennomgå denne prosedyren under naturlige forhold og vil spire om våren..
  2. Om våren. Hvis det ikke er mulighet for høstplanting, må du sende frøene til kjøleskapet. De kan plantes i hagen i april, når jorden varmes opp..

Uansett hvilken metode du velger, hvis avlingene er tykke, må de tynnes ut på våren. Det er nok å forlate opptil 50 cm – tross alt, dette er ikke et permanent sted, men en hotbed. De voksne plantene kan plantes ikke tidligere enn om to år..

Plante barbærfrø før vinteren – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta