15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan månen påvirker jorden når det gjelder hagearbeid

Så langt jeg kan huske, hadde bestemoren vår en liten avrivningskalender på veggen. På hver brosjyre med datoen ble det angitt i hvilken posisjon månen var – voksende eller avtagende. Så bestemor gikk aldri ut i hagen eller grønnsakshagen før hun “konsulterte” kalenderen. Og hun plantet først etter nymåne, da månen begynte å vokse. Nå har jeg allerede mitt eget hus og tomt, og det ble interessant å prøve denne metoden selv. Kan du forklare hvordan månen påvirker jorden? Hva er forbindelsen mellom månen og hagearbeid?

hvordan månen påvirker jorden Månen er en satellitt på planeten vår, som roterer rundt den med nesten samme hastighet. Satellitten er alltid vendt til jorden med den ene siden. Månen fungerer som et slags beskyttende skjold som tar slag av kosmiske kropper. Som et resultat av gjensidig rotasjon av planetene på jorden, oppstår ebbe og flyt. Dessuten øker eller minker dagslysets varighet og magnetfeltet endres. Alt dette kunne ikke annet enn påvirke de levende organismer som bebor planeten, inkludert vegetasjon. Våre forfedre har lenge funnet ut hvordan månen påvirker jorden når det gjelder planting. Månekalendere er fortsatt populære i dag. Ifølge dem planter og vanner de, gjødsler og høster. Hva er månekraften og hvordan den kan hjelpe sommerboere?

Hvordan månen påvirker land og vegetasjon?

måne og jord Vi vil ikke dvele ved satellittens globale innflytelse på jorden som en planet. Det er mer interessant for en vanlig sommerboer å finne ut hvilke endringer som skjer under påvirkning av månen i hagen hans. I et nøtteskall forårsaker svingninger i magnetfeltet også en endring i biokjemiske prosesser i planter. De opplever også ebbe og flyt i månemåneden. Avhengig av tidspunktet for månedagen endres også metabolismen, og går fra et plantevev til et annet.

Månemåneden er perioden hvor månen foretar en revolusjon rundt tyngdepunktet og jorden. Det er lik 29,5 jorddager og begynner med en ny måne.

Månens innflytelse på dyrking av avlinger kommer til uttrykk ved akselerasjon eller hemning av deres utvikling på visse stadier av månemåneden, nemlig:

  • nymåne;
  • Voksende halvmåne;
  • fullmåne;
  • avtagende måne.

La oss vurdere disse fasene mer detaljert..

Hva kan du gjøre på nymåne?

nymåneI begynnelsen av månemåneden, når en tynn månemåne er synlig på himmelen, er det bedre å ikke starte arbeidet i bakken. De plantede plantene er vanskelig å godta, og de voksende blir skjøre. Rotsystemet deres er følsomt for den minste forstyrrelsen, så det anbefales ikke engang å løsne sengene..

Men for ugresset er dette det rette øyeblikket for å starte kampen..

Hva skjer med jorden og plantene på den voksende månen?

Voksende halvmåneNår den unge måneden gradvis begynner å vokse og runde opp, akselererer også metabolismen av planter. De vokser raskere, absorberer fuktighet og gjødsel bedre. Den vitale kraften fra røttene blir omdirigert til delen over bakken. I denne perioden anbefales det:

  • plante og så avlinger som gir avlinger fra den overjordiske delen;
  • transplantasjon;
  • mate.

Men å beskjære på den voksende månen er kategorisk ikke verdt det.

Fullmåne og hagearbeid

fullmånePå den tiden når månen fullfører sin vekst og blir rund, bør plantingsarbeidet også fullføres. Beskjæring og transplantasjon utføres heller ikke. Planter er veldig følsomme for forstyrrelser i utviklingen..

Men høsten høstet på fullmåne er den mest nyttige og velsmakende.

Innflytelsen fra den avtagende månen

avtagende måneNattlyset begynte gradvis å “bli tynt” og tynnere, noe som betyr at livskraften i planter beveger seg under jorda, til røttene. På dette tidspunktet plantes busker og trær godt. Det anbefales også å plante avlinger som bærer frukt under jorden (løk, poteter). Men det er bedre å ikke transplantere andre avlinger. Men du kan utføre beskjæring, poding og høsting.

Månen og livet på jorden – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta