15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke indisk canna fra frø – alle finesser ved planting og omsorg

Hvis mulig, fortell oss i detalj hvordan du dyrker indisk canna fra frø. Jeg fikk dem rent tilfeldig, selv om jeg har drømt om denne blomsten lenge. De klarte å samle frø i parken på sanatoriet, hvor de hvilte med familien. Det var en nydelig tigereland og den eneste måten å ta den med deg. Vel, det var faktisk ikke en busk å grave. Hva skal jeg gjøre med dem nå? Jeg prøvde å så lenge, men ingenting kom opp. Kanskje du må håndtere noe? Og når det blir mulig å plante unge busker i hagen?

hvordan dyrke indisk canna fra frø Store blader og uvanlige blomstrer av hermetikk gjør dem til de første skjønnhetene i hagen. Ikke overraskende, etter å ha fått bare en busk for anledningen, søker mange snart å forplante den. Og det første spørsmålet som dukker opp før gartnere er hvordan man dyrker indisk canna fra frø. Hvorfor indisk? Ja, av den grunn at det var hun som ble stamfar til alle følgende blomstetyper. Dette betyr at det som passer for denne planten gjelder for alle andre varianter. Å dele knollene er selvfølgelig en raskere og enklere reproduksjonsmåte, slik at du kan vokse en fullverdig busk på kort tid. Men ønsket sort er ikke alltid tilgjengelig, men det er ikke noe problem å få de riktige frøene. I tillegg til selve dyrking av frøplanter – prosessen er ganske forståelig og tilgjengelig selv for nybegynnere..

Frøformering har bare to ulemper. For det første beholder plantene som er oppnådd på denne måten nesten ikke alltid sortens egenskaper. På den annen side gis muligheten til å føle seg som en oppdretter og til å utvikle en ny farge. Og for det andre er det ikke alle varianter som er i stand til å sette frø..

Hvorfor frø trenger forbehandling

hermetikkfrø Det spiller ingen rolle hvor og hvordan frøene ble oppnådd. Fra en butikk eller din egen busk trenger de foreløpig forberedelse til planting. Dette skyldes det tette skallet av frøene, noe som kompliserer spirenes vei “til frihet”. Du kan hoppe over denne prosedyren, men da er det ikke nødvendig å bli overrasket over at det ikke er skudd på lenge eller at bare halvparten av avlingene har spire..

En av tre metoder å velge mellom vil bidra til å myke opp skallet og fremskynde spiring av frø:

  • brenn frøene med kokende vann, legg dem deretter i en termos med dette vannet og stå i 4 timer;
  • la frøene ligge på et varmt batteri over natten;
  • settes i fryseren i 2 timer.

Hvordan dyrke indisk canna fra frø – såing og omsorg for frøplanter

cannes frøplanterSåing kan startes i slutten av februar – begynnelsen av mars. Jorden skal være lett, helst torvbasert. Spray det rikelig med vann, legg ut frøene, dryss med et lag jord og dekk med folie. Før spiring (ca. 3 uker) bør romtemperaturen være minst 22 ° C. Lyet blir periodisk hevet for lufting, og fjernet helt når alle frøene har spire.

Hvis såingen var i en vanlig beholder, bør plantene plantes i separate potter når det dannes 4 blader. Ytterligere innhold bør være kjøligere (16 ° varme), ellers vil hermetikkene strekke seg ut. Det er viktig å vanne plantene regelmessig, du kan mate dem med et mineralkompleks. I åpen mark plantes indiske og andre typer hermetikk som vokser fra frø i slutten av mai, når frosten går over. I sentralbanen bør du vente til juni..

Canna fra såing til blomstring – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor