15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved å dyrke en filodendron etter frø

Fortell meg, er det mulig å få en filodendron fra frø hjemme? Det var ikke mulig å finne en stilk av den typen jeg trengte fra mine bekjente, men jeg tok den siste pakken med frø fra butikken. Hvordan du sår dem og hvor lenge du skal vente på frøplanter?

frøplanter av philodendron For reproduksjon av filodendronen brukes oftest den vegetative metoden. Det lar deg raskt og uten mye stress ikke bare få en ny plante, men også sette den gamle busken i orden. Imidlertid er det ikke alltid mulig å få en stilk. I tillegg er det varianter av philodendron som praktisk talt ikke har en stilk, derfor formerer de seg med frø, for eksempel Sello philodendron. Du kan få frø i hvilken som helst blomsterbutikk, og nå skal vi snakke om hvordan du dyrker en filodendron fra frø.

Trenger jeg å forberede frø?

philodendron frø

Selv om frøene til filodendronen har god spiring, er det ikke 100%, og ofte blomstrer blomsteroppdrettere at bare ett frø har spilt fra en hel pose, eller at ingenting har spiret.

For at de kjøpte frøene ikke skal skuffe, må de bare forberedes på forhånd ved å utsette dem for to viktige og nødvendige prosedyrer:

  • først, suge i en vekststimulator for en dag;
  • for det andre, skrape hvert frø og skade skallet.

Hvilken jord å så?

På stadiet av frøspiring vil lett, løs jord være nødvendig, siden frøene til filodendronen er små. I tett, tung jord vil det være vanskelig for ømme spirer å bryte gjennom til toppen..

For såing kan du bruke et vanlig allsidig substrat med litt kokosfibre tilsatt. I bunnen av beholderen, før du fyller den med jord, bør drenering legges, noe som vil beskytte plantene mot forfall..

Spred frøene over jordoverflaten, dryss lett med jord og spray godt med en sprayflaske. Nå gjenstår det å organisere drivhusforholdene for dem: dekk beholderen med en pose eller et glassbit.

Sett drivhuset på en varm vinduskarme med god belysning. For at frøene skal spire, trenger de høy luftfuktighet, i tillegg må lufttemperaturen i drivhuset under filmen være minst 25 grader Celsius..

Hvordan ta vare på frøplanter?ung philodendron

Ytterligere omsorg for frøplanter er det samme som når du dyrker frøplanter av andre innendørs planter. Drivhuset må luftes daglig, lokket åpnes i noen minutter og sprayes regelmessig for å forhindre at det tørker ut.

Det er verdt å merke seg at det vil ta lang tid å vente på de første skuddene til filodendronen – skuddene vises ikke tidligere enn om 1,5 måneder..

Når frøene spirer, fjern lokket og fortsett å ta vare på plantene. Det vil være mulig å dykke dem i separate retter når to virkelige blader dannes på buskene. Den neste transplantasjonen gjøres et år senere på våren, og endrer potten til en mer romslig.

Å dyrke en philodendron – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor