15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Calceolaria – vokser fra frø fra såing til plukking

Jeg vil gjerne vite detaljert om en blomst som calceolaria, som vokser fra frøene til denne kulturen. Nylig så jeg hvordan den blomstrer, og ble bare syk, blomsterstandene ser så uvanlige og vakre ut. Jeg har ikke et veldig “forhold” til frøplanter, så jeg lette etter stiklinger eller stiklinger. Men vi kan ikke finne noe slikt, så vi må fortsatt så frø. Jeg har allerede bestilt dem på Internett, og fortell oss nå om nyansene ved planting og omsorg.

calceolaria vokser fra frø Denne nydelige blomsten dyrkes oftest her som en innendørs kultur og en årlig. Derfor er vegetativ reproduksjon ikke spesielt praktisert på grunn av at ikke alle lykkes med å bevare busken om vinteren. Calceolaria, som vokser fra frø som brukes som den viktigste avlsmetoden, er drømmen til mange blomsteroppdrettere. Selv om det vil ta litt innsats og tålmodighet å få frøplanter, vil det være verdt det. Dens uvanlige store blomster, som ligner på flerfargede sko, har ingen analoger blant innendørs avlinger. De blomstrer om våren, og i noen varianter kan blomstringen vare nesten seks måneder..

Av 300 plantearter vokser bare en under innendørs forhold – crenate -blomstret calceolaria. Men hun har en veldig stor sort og en bred palett med fargehybrider. Den domineres av forskjellige nyanser av gult og rødt, men mange arter har et intrikat mønster..

Når skal man så

såtid Generelt kan calceolaria dyrkes hele året. Alt avhenger av når du vil blomstre:

  • februar -avlingene vil blomstre om sommeren, og det vil til og med være mulig å ta buskene ut i hagen;
  • Calceolaria sådd om sommeren vil blomstre tidlig på våren;
  • April frøplanter vil gi knopper om høsten.

calceolaria

Når du bestemmer deg for når du skal så, fokuser du på en 6-måneders periode. Omtrent så lang tid er nødvendig for frøplanter fra spiringstidspunktet for å gå inn i blomstringsfasen.

Calceolaria – vokser fra frø

Det er to problemer du vil møte når du planter en blomst med frø. For det første er frøene veldig små, og for det andre er plantene veldig “tette” og utvikler seg ujevnt. Fra en såing kan busker ha forskjellige høyder og blomstre på forskjellige tidspunkter. I noen varianter skjer blomstring bare 7-8 måneder etter spiring..

skudd av calceolariaMen ingenting kan stoppe de virkelige blomsterpikene, så vi kjøper frø og sår dem til frøplanter. Med tanke på plantematerialets mikroskopiske natur, tar vi den lette jorda. Ellers vil skjøre skudd rett og slett ikke kunne bryte gjennom tung jord. Hell underlaget i brettet og knus det på toppen med en liten mengde sand. Og allerede på sanden sår vi calceolaria. Bare på jordoverflaten! Det er umulig å fylle frøene ovenfra med jord, de vil ikke spire. Dekk med folie og legg på et varmt og lyst sted for spiring. Varme til avlinger er imidlertid ikke like viktig som belysning..

Omsorg for frøplanter

calceolaria vokser fra frøplanter“Skoen” blomsten er veldig kresen når det gjelder høy luftfuktighet. Derfor er å holde plantene under filmen så lenge som mulig et ideelt alternativ for å opprettholde fuktighet. Tross alt er det umulig å heve det ved sprøyting, fordi de myke bladene ikke liker dette og forsvinner. En gang i uken vanner vi plantene våre fra en sprøyte og ventilerer lyet. Vi holder temperaturen ikke høyere enn 18 ° C varme, slik at plantene ikke strekker seg ut.

Vinteravlinger må belyses.

Når plantene har et par ekte blader, dykker vi dem i en egen, men fortsatt liten, tallerken. En stor beholder vil være nødvendig bare om en måned, for den andre plukkingen. Vi begynner å gjøre toppdressing først etter at knoppene er bundet, mens vi bruker halve dosen.

Såing av calceolaria for frøplanter

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor