15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke tomater i en leilighet om vinteren – friske grønnsaker hele året

Fortell meg hvor vanskelig og hvordan dyrke tomater i en leilighet om vinteren? Jeg liker å eksperimentere og husker ikke husplanter i det hele tatt. Så jeg fikk en lønnebonsai, men nå ville jeg få noe nyttig, for eksempel tomater. Jeg skal ha ferske grønnsaker til nyttårsbordet, hvis det er mulig.

hvordan dyrke tomater i en leilighet om vinteren Gitt at sesongen med ferske grønnsaker raskt er over, er mange interessert i hvordan man dyrker tomater i en leilighet om vinteren. Hvorfor ikke, fordi denne kulturen gjør det bra ikke bare i drivhus. Når det er frost og snøstorm ute, er en vinduskarme i et varmt rom ganske i stand til å erstatte et drivhus eller hageseng. Det er sant at det er en nyanse, et lite dagslys, men moderne tilleggsbelysningslamper vil takle det.

Hvilke varianter passer for dyrking av vinduskarmer

kirsebær på vinduskarmen På den annen side er forholdene i huset ikke de samme som i drivhuset, spesielt mangel på belysning. Velg derfor lave tomater, de er mer tolerante for solmangel. Og det er også verdt å foretrekke arter med korte modningstider, for eksempel kirsebær.

Følgende varianter er også egnet for dyrking i potter:

  • Angelica;
  • Hummingbird;
  • Perle;
  • Glasha;
  • Balkongmirakel.

Når skal man så

tomatplanterGenerelt er det vanskelig å snakke om spesifikke plantingsdatoer. Alt avhenger av om du har som mål å få høsten innen en bestemt dato eller ikke. Du kan så frø om høsten, men hvis du vil spise ferske grønnsaker om vinteren, kan du begynne å plante tomater til frøplanter senest i august.

For første gang er plastkopper egnet for frøplanter. I fremtiden forbereder du potter med et volum på minst 0,7 liter. Når det gjelder jord, vil det være mer praktisk å kjøpe et universelt underlag. Hvis du ikke stoler på butikkens jordblanding, må du tilberede den selv ved å blande like deler av jorden og humus. Husk å legge til 2 deler sand og 1 del torv for å forbedre jordens struktur..

Hvordan dyrke tomater i en leilighet om vinteren

høst av innendørs tomaterEtter å ha bestemt deg for en plantingsdato, suge frøene for spiring. Planter de klekkede frøene i kopper eller torvpotter under en film til skudd vises. Her vil plantene bruke tid før plukking, som kan utføres etter dannelsen av to par blader. I løpet av denne perioden trenger hun lys og vanning hver 5. dag..

Transplanter de voksne tomatplantene i potter, helst en frøplante i hver. Ytterligere omsorg for planter er nesten det samme som å dyrke dem i sengene eller i drivhusene:

  1. Flytt det letteste vinduet slik at buskene vokser seg sterke.
  2. Installer ekstra belysning, spesielt om vinteren – tomater har en lysende karakter.
  3. Oppretthold en optimal temperatur på minst 24 ° C med en obligatorisk forskjell mellom dag og natt på omtrent 10 °.
  4. Vann regelmessig, men ikke vanne buskene, ellers blir de truffet av et svart bein.
  5. Husk å mate plantene dine minst en gang hver 10. dag. For første gang, legg til mineralkomplekset en uke etter transplantasjon av plantene. For innendørs tomater har preparater som Solution og Aquarin vist seg godt..

De finesser ved å dyrke tomater om vinteren i huset – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor