15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interessante fakta om kjente matvarer – kan du drikke rå egg

Kan du fortelle meg om du kan drikke rå egg? Ektemannen elsker dem veldig, og barnet, som så på pappa, spurte etter seg selv. Men jeg er redd for å gi, jeg leser at det er mulig å få salmonellose, spesielt til et barn. Generelt er sønnen veldig glad i egg i noen form, og kokt, og spesielt en omelett. Hvilken er mer nyttig?

kan jeg drikke rå egg De er på hvert kjøkken, er en del av mange oppskrifter, og er også veldig nyttige som et eget matprodukt. Samtidig kan den maksimale fordelen av egg bare oppnås ved å spise dem rå. Hvis du er bekymret for spørsmålet om du kan drikke rå egg, så spør hva sammensetningen er og hvordan de absorberes av kroppen. Tross alt vet alle at varmebehandling ødelegger de fleste næringsstoffene. Dette gjelder ikke bare grønnsaker og frukt, men også fjærfeprodukter..

Den kjemiske sammensetningen av rå egg

kyllingeggsammensetning Råprotein og eggeplomme inneholder halve daglig verdi av kolin og dobbelt så mye vitamin B12 som en person trenger per dag. I tillegg er de rike på slike nyttige stoffer:

 • vitaminer i gruppe D, A, B1, B2, B6;
 • betakaroten;
 • folacin;
 • lysozym;
 • folsyre;
 • fosfor;
 • kalium;
 • kalsium;
 • jern;
 • magnesium;
 • aminosyrer.

Kan jeg drikke rå egg?

hvilke egg er sunnere enn rå eller koktNår egg blir kokt, ødelegges aminosyrene de inneholder (cystein, metionin, cystin). Så egg har ikke lenger noen av deres nyttige stoffer og egenskaper. Og hvis du til og med steker dem, spesielt i smør, øker tvert imot mengden kreftfremkallende stoffer og dårlig kolesterol. Et råegg bevarer alt som ble lagt i det av natur. På samme tid er kolesterolet i det bare “bra”, som har en høy tetthet. Det skader ikke kroppen, dessuten trenger det det for å normalisere metabolske prosesser.

Ikke bekymre deg for fettet i eggeplommen heller. Takket være lecitin absorberes de lett og påvirker ikke vekten..

Et annet viktig faktum er direkte hvordan egg absorberes. Når den er kokt, må kroppen bruke flere kalorier for å kunne behandle dem. Men med rå egg er alt veldig interessant. De absorberes lett, men bare hvis kroppen for tiden trenger vitaminer og mineraler de inneholder. Med et balansert kosthold og fravær av vitaminmangel, tjener egg ganske enkelt til å tilfredsstille sult, og ikke som en kilde til vitaminer.

Dermed er det ikke bare mulig å drikke rå egg, men også nødvendig. De er spesielt nyttige for magen. Og for å beskytte deg mot salmonellose bør egg vaskes godt. Eller tilsett litt sitronsaft.

Hva skjer hvis du drikker to rå egg hver dag

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor