15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan behandle tomatfrø før såing – praktiske anbefalinger

Fortell meg hvordan du behandler tomatfrø før du sår? Denne sesongen bestemte vi oss for å dyrke våre egne frøplanter. Vi kjøpte frø av forskjellige varianter, sådd, men bare halvparten av dem spiret. Firmaet er bevist, jeg tar alltid plantemateriale for blomsterbed fra henne. Mest sannsynlig ligger problemet i det faktum at frøene ble plantet direkte fra posene, i tørr form..

hvordan behandle tomatfrø før såing Mange gartnere ignorerer den foreløpige forberedelsen av plantemateriale, spesielt når tomater vokser med frø. Og det er helt forgjeves, fordi denne prosedyren øker spiring, dessuten lar den deg få mer garvede frøplanter. Det er ikke noe superkomplisert og nytt i hvordan man behandler tomatfrø før såing. De vanlige metodene brukes som for andre avlinger. Selvfølgelig spire tomater ofte alene, men dette preparatet har også sine fordeler. Behandlede frø spirer tidligere og mer i minnelighet, og plantene vokser seg sterke. Det er mindre sannsynlig at de blir syke og generelt utvikler seg mer aktivt, og avlingen modnes litt tidligere..

Hvordan behandle tomatfrø før såing

tomatfrø Det er flere måter å forberede frø til planting:

  • desinfeksjon;
  • spiring;
  • stimulering.

Dette betyr imidlertid ikke at de skal brukes samtidig. Så frø samlet fra syke busker trenger ganske enkelt desinfeksjon, og stimulering vil ikke forstyrre. Men plantematerialet som er kjøpt fra pålitelige leverandører, spesielt “pakket” i flerfargede granulater, har allerede bestått all opplæring. Du kan ikke engang suge slike frø, for ikke å vaske av belegget..

Desinfeksjon

desinfeksjon i kaliumpermanganatFrø hentet fra sin egen høst, er det tilrådelig å desinfisere for å ødelegge mulige sopp. Oftest kan de bli påvirket av sen rødme, så det er viktig å få i seg sunt materiale. For å gjøre dette kan du bruke en løsning basert på hydrogenperoksid (10%) eller kaliumpermanganat (1%). Bløtlegg frøene i det i 15-20 minutter og la det tørke.

Hydrogenperoksidbehandling har to fordeler. I tillegg til desinfeksjon reduserer det mengden nitrater.

Spiring

spiringDenne prosedyren utføres en gang og er designet for å øke spiringen. Legg frøene i en klutpose og legg dem i en tallerken med vann. Bytt vannet hver 4. time og så så tomatene umiddelbart.

Du kan ikke suge frø i et farget skall.

Stimulering

suge i en vekstfremmendeDen brukes hovedsakelig til frø høstet fra sin egen “tvilsomme” høst og er gjennomvåt i en vekststimulator. Dette vil øke immuniteten til unge planter..

I stedet for medisiner kan du bruke en infusjon av treaske. Det har nesten samme effekt. I tillegg gjør det tomater mer motstandsdyktige mot sykdommer og ugunstige værforhold..

Behandler tomatfrø før planting – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor