15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bestemmer tidspunktet for planting av en tomat: når du kan så frø til frøplanter

Fortell meg når du skal plante tomater? I fjor hadde plantene våre ikke tid til å utvikle seg godt før de plantet i bakken: buskene var veldig små og skrøpelige, etter transplantasjon var de veldig syke, og noen døde til og med helt. Sjansen er stor for at vi sådde frøene for sent. Jeg vil unngå slike feil denne sesongen..

når skal jeg plante tomater Det er umulig å få en god høst av tomater uten å dyrke frøplanter. Denne kulturen utvikler seg lenge, dessuten er den termofil, og plantemetoden lar deg bringe høsttiden nærmere og unngå tap. En av de viktigste faktorene i denne saken er riktig såtid. Gjengrodde frøplanter slår ikke rot godt, for tidlig – de strekker seg ut, og sent plantede tomater rekker ikke å bli sterkere før de transplanteres til et permanent sted.

Når du kan plante tomater, avhenger av flere faktorer:

  • hvor tomater vil bli dyrket (drivhus eller hageseng);
  • hva slags tomat (tidlig eller sent).

Drivhus eller åpen mark?tomater i drivhuset

Siden tomater er varmekrevende, avhenger tidspunktet for såingen av hvor avlingen vil vokse i fremtiden. Hvis dyrking foregår i et oppvarmet drivhus, kan du begynne å plante allerede i februar. For åpen mark er det bedre å utsette såing i begynnelsen av mars, eller enda senere..

Det er også nødvendig å ta hensyn til værforholdene i det lokale klimaet, spesielt når du dyrker tomater i sengene i hagen. Jo nærmere nord, desto senere skal tomatene plantes.

Påvirkningen av frukttiden på plantetidspunktetplante en tomat

Avhengig av hvilken type tomater du planlegger å dyrke, bestemmes såtiden også. Hos noen skjer fruiting raskt, noe som betyr at de må plantes senere, men sent modne tomater krever tidligere planting. Du kan beregne omtrentlig såtid hvis du trekker fra tiden plantene vil vokse innendørs fra plantingsdatoen på et permanent sted, med tanke på egenskapene til spesifikke varianter, nemlig:

  • tidlige tomater trenger omtrent 50 dager for full utvikling av frøplanter;
  • tomater i midten av sesongen vil forbli i potter i opptil 60 dager;
  • sene varianter utvikler seg enda lenger – opptil 70 dager.

I tillegg bør ytterligere 5-7 dager trekkes fra mottatt dato. Dette er tiden det tar for frøene å spire.

For eksempel, hvis tomater av sene varianter er planlagt å bli plantet i hagen 20. mai, må du trekke 75 dager fra denne datoen (70 dager for utvikling av frøplanter og ytterligere 5 dager for frøplanter). Det viser seg at frøene bør sås rundt begynnelsen av mars. Å vite når du skal plante tomater kan vokse solide frøplanter og høste en god høst..

Video om tidspunktet for planting av en tomat

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor