15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kompetent omsorg er nøkkelen til frodig blomstring av fioler eller hvordan du kan behage hårete skjønnheter

Fortell meg hvordan du skal ta vare på fioler? En venn ga meg en luksuriøs fiolett med store doble knopper til bursdagen min, det vil være synd å ødelegge blomsten av uvitenhet. Jeg har mange grønne kjæledyr, men dette blir det første. Jeg vil redde sorten og formere den.

ta vare på fioler Blå og lilla, rød og burgunder, hvit og rosa, liten enkel og stor dobbel – utvalget av innendørs fioler sprer ganske enkelt øynene, men valget av en plante ser ut til å være en umulig oppgave. Jeg vil bare kjøpe alle, men dessverre er romplassen ikke dimensjonsløs, og gode sorter er ikke billige. Så vi skjelver over vår favoritt, som var så heldig å komme inn i hjemmekolleksjonen, og prøvde å glede henne for å få en nydelig blomst tilbake. Hvordan ta vare på fioler, fordi disse damene har en lunefull karakter, og reagerer på eventuelle brudd på regimet raskt og negativt?

For lunefull “blomstring og lukt” må du ta vare på følgende nyanser:

  • velg riktig gryte og jordblanding for dem;
  • velg et passende sted for blomster i huset:
  • gi tilstrekkelig belysning og et behagelig temperaturregime;
  • vanne busken riktig og i tide;
  • ta vare på plantefôring.

Les også artikkelen: fioler – hvordan ta vare på blomstringen?

Hva skal være jorden og blomsterpotten for fioler?jord for fioler

Fioler har delikate røtter, så jorda for dem må være løs slik at vann og luft passerer godt gjennom. Vanlig hagejord passer dem ikke, den er for tung og tett, puster ikke og tørker ut lenge. I slik jord vil røttene raskt råtne og blomsten forsvinne..

Det beste alternativet er å kjøpe ferdige jordblandinger spesielt for fioler. De er i hvilken som helst blomsterbutikk, har en løs struktur og inneholder allerede næringsstoffene som er nødvendige for blomster, noe som vil være nok for første gang..

Når det gjelder blomsterpotten, bør en liten gryte for fioler velges, ellers vil busken aktivt vokse blader, men den må vente på blomstring i flere år. Materialet som blomsterpotten er laget av er ikke så viktig, det viktigste er at det er dreneringshull i bunnen.

Hvor du skal legge den fiolette?fioler på vinduet

Belysning spiller en av hovedrollene i utviklingen av anlegget. Med sin mangel strekker bladene seg ut, og busken faller fra hverandre, så på et mørkt sted må du installere flere belysningslamper. Overflødig lys er også skadelig og er beheftet med tap av delikate bladplater i fargen (spesielt for varianter med solide mørkegrønne blader), og truer til og med med brannskader. I dette tilfellet må blomsten skygges..

På den østlige vinduskarmen vil det fiolette være lett og behagelig, mens vinduet ikke skal åpne seg, fordi det er redd for trekket.

fiolerFioler vokser godt ved temperaturer fra 20 til 24 grader Celsius. Om vinteren er en liten nedgang til 18 grader tillatt, men ikke mer, ellers fryser de.

Hvordan vanne og mate?vanning fioler

Lett jord tørker raskt nok ut, og du må overvåke dette ved å sette opp regelmessig vanning og forhindre at det tørker helt ut, men vær forsiktig så du ikke hyppig, slik at den fiolette ikke råtner.

Det er flere måter å vanne busken på:

  • gjennom pallen;
  • ved å senke gryten i vann;
  • ved hjelp av veke vanning.

Å helle vann direkte i gryten er også mulig, men ikke ønskelig – så det er en risiko for at dråper faller ned i utløpet, og det fiolette liker ikke dette.

Til tross for at fioler foretrekker god luftfuktighet, anbefales det ikke å spraye myke blader. Det er bedre å plassere et glass vann ved siden av..

Som enhver rikelig blomstrende plante trenger fioletten god ernæring. For å gjøre dette må du bruke komplekse flytende preparater spesielt for fioler, noe som gjør dem to ganger i måneden i vår-høstperioden.

Etter å ha gitt litt oppmerksomhet til fioler, får vi i takknemlighet en frodig rosett med vakre, raggete blader og en fascinerende blomstring, og med riktig omsorg – også unge busker som kan deles med venner.

Violet care video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor