15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ikke gå glipp av øyeblikket når rosene er i ly for vinteren

Kan du fortelle meg når de dekker rosene for vinteren? I år gikk drømmen min i oppfyllelse – mannen min laget meg en forhage, til og med satte et lite gjerde. For å feire om våren gjorde jeg det til en rosehage, kjøpte og plantet forskjellige varianter. Heldigvis har alle plantene slått rot. Og til og med sommeren, som viste seg å være varm og tørr, overlevde. Men jeg er litt bekymret for hvordan de skal overleve vinteren vår. For eksempel var det i fjor nesten ingen snø, men sterk frost varte lenge. Jeg vil dekke mine unge busker, men når er det bedre å gjøre det?

når de dekker roser for vinteren Den moderne katalogen gir oss et bredt utvalg av roser av forskjellige typer og varianter, inkludert de med økt frostbestandighet. Men selv slike planter trenger noen ganger ekstra beskyttelse mot frost, spesielt når de vokser i regioner med harde vintre. For å bevare rosehagen og beskytte den mot frysing, er det viktig å vite når rosene er dekket for vinteren. Det virker som dette er vanskelig, men nei. Forberedelse av busker for overvintring bør være betimelig, ikke tidlig og ikke sent. Hvis du dekker rosene for tidlig, vil de begynne å råtne i tilfelle varmt vær kommer tilbake. Senere blir lyet helt ubrukelig. Det er som å prøve å gjenopplive en død gren eller knopp..

Det er to typer ly for roser – dette er beskyttelse mot frysing av rotsystemet og den direkte overjordiske delen, det vil si skudd. Hver av dem har sine egne vilkår..

Når de dekker roser for vinteren – isolerer vi røttene

isolasjon av rotsystemet til roser Det er ingen hemmelighet at en sunn rosebusk bare kan dyrkes hvis den har et utviklet, sterkt og sunt rotsystem. Det er hun som mater hele luftdelen, fra skudd til blader med knopper. Derfor, etter blomstringens slutt, kan du isolere stammesirkelen.

For å gjøre dette, mot slutten av september:

  • bygge en haug rundt busken, helle jord;
  • dekk jorda med blader, sagflis eller bare sand på toppen.

I de sørlige områdene, hvor det er varmt om vinteren, trenger ikke røttene å bli dekket. Videre vil en liten frost, minus 3-5 ° C, bare være til fordel for dem og herde.

Tidspunktet for ly av den overjordiske delen av rosenbusker

når skal jeg dekke rosenbusken heltSom med røttene, må skuddene også få gjennomgå herding ved lett frost. I dette tilfellet, ikke et par dager, men minst en uke, eller til og med to. Bare ikke glem å vurdere hvilke varianter du dyrker. De mest delikate er egenrotede roser. Du kan dekke dem med det aller første, så snart termometeret faller litt under 0. De kritiske verdiene for slike varianter vil allerede være 3 ° C frost, så ikke gå glipp av øyeblikket.

Når det gjelder sortene podet på hyller, kjennetegnes de ved økt vinterhardhet og tåler minus 12 ° C uten tap. Du kan dekke slike roser i oktober, og til og med i begynnelsen av november. Alt avhenger av klimaet ditt. Men erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å ikke vente på alvorlig frost, men å la rosenhagen gjennomgå herding ved minus 5 ° С.

Å lage roser for å overvintre kompetent

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor