15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke jordskokk i landet?

Jeg har diabetes mellitus og nylig hørte jeg at det er veldig nyttig å spise fruktene av jordpæren. Og så tok en nabo med meg noen jordskokk -knoller. Fortell meg hvordan du dyrker jordskokk i landet?

Ofte ødelegger gartnere som ser kratt av jordskokk på stedet deres, som en ugress. Selvfølgelig er plantens høye stilker i stand til å drukne alle tilstøtende plantinger. Jordskokk eller jordpære er imidlertid en veldig nyttig grønnsak som ikke bare spises, men også brukes i folkemedisin. Derfor dyrker de som ikke er så heldige å finne en medisinsk rotavling i hagen selv.

Jordforberedelse

ung jordskokk

Det er ikke noe vanskelig å dyrke jordskokk i landet, nei. Jordpæren er ikke krevende for jordens sammensetning og kan overleve på nesten hvilken som helst jord. Men likevel, som før du planter andre avlinger, bør stedet være forhåndsforberedt. For å gjøre dette, i høst, blir gjødsel eller kompost introdusert til stedet som er reservert for jordskokk og gravd opp.

Når du planlegger et sted for planting av jordskokk, er det verdt å vurdere at det kan vokse på ett sted i mer enn 30 år (hvis du ikke graver ut knollene helt). Men etter det sjette året i livssyklusen avtar mengden av avlingen gradvis..

Plante knoller

Jerusalem artisjokk

Det er to måter å plante jordskokk på:

  • hele knoller om høsten;
  • om våren (slutten av april) med knollfragmenter.

De lager ikke veldig dype, opptil 15 cm, spor med en radavstand på ca 70 cm. Knoller legges ut i spor i en avstand på 40 cm fra hverandre, slik at det er nok plass til dannelsen av et nytt anlegg. Fyll sporet med jord ved hjelp av en rive, mens du danner en ås.

Ta vare på unge plantinger av jordskokk

blomstrende jordskokk

For å gi knollene den nødvendige mengden luft, må sengene løsnes regelmessig og ugress må fjernes. Når de unge skuddene når en høyde på 50 cm, klemmer de det opp og fortsetter å gjøre dette når skuddene vokser.

Jordskokkbusker over 1 m bør bindes opp, spesielt hvis det er fare for sterk vind, ellers kan de bryte.

Hvis du ikke planlegger å samle frø, anbefales det å fjerne blomsterstandene under blomstring, slik at all kraft brukes på dannelsen av knoller. I juni kuttes jordskokkbusker til en høyde på 1,5 m fra bakkenivå.

Høsting og lagring av avlinger

voksende jordskokk

Når høsten begynner, blir stilkene til jordpæren kuttet igjen og etterlater 20 cm stubber. Knollene vil være klare til høsting 120 dager etter planting (omtrent på det tidspunktet når potetene graves ut).

På grunn av jordskokkens evne til å motstå alvorlig frost, kan høsting av rotavlinger utsettes til tidlig på våren. I dette tilfellet er sengene dekket ovenfra med jord og snø. Erfarne gartnere som bruker denne metoden sier at røttene som har overvintret i bedene har en søtere smak. Jordskokk, høstet om høsten, lagres i kjelleren eller i kjelleren.

Dyrking og fordeler med jordskokk – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor