15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Notat til sommerboeren: hvordan du skal transplantere jordbær på høsten

Hvordan transplantere jordbær om høsten? Jeg har to veldig gamle senger, jeg la dem for fem år siden og har ikke plantet om siden den gang. Det eneste, om sommeren prøvde jeg å kutte over bart, slik at buskene ikke vokste mye. Men jordbærene har blitt tykke uansett, og de produserer allerede få bær. Så jeg bestemte meg for å flytte henne til et nytt sted, spesielt siden vi nå har en varm høst, bare mens det regner. Hvor lang tid tar det å transplantere for at plantene skal slå rot om vinteren??

hvordan transplantere jordbær om høsten Hvis du har jordbær på stedet, har du sannsynligvis lagt merke til at det gir de største bærene de første årene etter planting. Gamle busker bærer praktisk talt ikke frukt, men transplantasjon kan løse dette problemet. Når du vet hvordan du skal transplantere jordbær på høsten, vil du gjenopprette utbyttet av bæret ditt. Foryngende plantinger vil også bidra til å opprettholde avlingens helse og forhindre sykdommer som oppstår i fortykkede senger. Hvorfor høst, når og hvordan man transplanterer?

Datoer for høsttransplantasjon

når du skal transplantere jordbær om høsten Kanskje den største fordelen med høstprosedyren er at du knapt trenger å ta vare på jordbærene. Langvarige eller hyppige høstregn vil frigjøre sengene fra hyppig vanning. Og gitt det faktum at kulturen trekker seg tilbake i løpet av denne perioden, trenger du ikke gjøre noe mer med det. Det viktigste er å transplantere i tide slik at plantene får tid til å slå rot på et nytt sted. Og så på våren vil de begynne å vokse med fornyet kraft og gi en utmerket høst..

Den optimale tidspunktet for transplantasjon av jordbær er midten av september eller begynnelsen av oktober. Men senere enn det andre tiåret i oktober, er det bedre å ikke risikere det. De første frostene er allerede veldig nære, og plantene vil ikke ha tid til å slå rot. I den midtre og nordlige banen er det mer tilrådelig å utsette jordbærtransplantasjonen til våren..

Slik transplanterer du jordbær på høsten

høst jordbærtransplantasjonFør du starter selve transplantasjonen, må du forberede et nytt sted. Lokaliteten må graves opp og bringe gjødsel, superfosfat og kaliumsulfat under graving. Etter å ha befruktet jorda før planting, vil det ikke være nødvendig å mate plantene denne sesongen, og også om våren.

Transplantasjonsmetoder

Transplantasjonsteknologien avhenger av hvordan den vil bli utført, nemlig:

  1. Deler en gammel busk. Det er best å bruke planter helt ned til 2 år. Yngre kan ikke slå rot, og det er ingen vits i å plante om eldre. Buskene skal graves helt opp, deles i divisjoner og fjerne alle tørre fragmenter. La det ikke være mer enn 4 unge blader på hver seksjon, kutt av resten.transplantere en splittet gammel busk
  2. Rotfestet bartransplantasjon. De sterkeste “barna” er de to første bartene som er igjen fra mors stikkontakt. Til høsten har de allerede sitt eget rotsystem og nesten et dusin blader. Du kan rote bart i spesialtilførte kopper, der de er plantet uten å skille seg fra foreldrene. Eller bare la dem slå rot på egen hånd i bakken, og deretter grave dem opp. Bart kan løsnes umiddelbart før transplantasjonen. Og på de formede buskene fjerner du også noen av bladene.jordbær bart transplantasjon

Lag hull på det nye stedet, hold avstanden mellom dem minst 30 cm. Vann, ordne jordbærene slik at vekstpunktet er på jordens nivå. Spred røttene og dekk til med jord. Etter transplantasjon må buskene mulkes med et godt lag. Det vil bevare fuktigheten og beskytte den mot frost. Det er alle hemmelighetene til høstjordbærtransplantasjon.

Komplette instruksjoner for høst jordbærtransplantasjon

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor