15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mirakelrot for alle sykdommer: nyttige egenskaper av jordskokk og kontraindikasjoner

Fortell oss hvilke nyttige egenskaper av jordskokk og kontraindikasjoner denne planten har. Nylig fikk jeg diagnosen diabetes mellitus, legen foreskrev å ta piller en gang om dagen og følge en diett. I tillegg vil jeg prøve folkemedisiner, for eksempel jordskokk. Jeg har lenge hørt at det er nyttig for diabetikere, bidrar til å senke sukker. Jeg kjøpte knoller, jeg vil plante dem om våren, jeg vil vokse og spise. Kan alle bruke det eller er det begrensninger?

nyttige egenskaper ved jordskokk og kontraindikasjoner Noen anser jordskokk som ugress på grunn av sin absolutt upretensiøse natur og evne til å vokse under alle forhold, mens andre gjerne spiser fruktene av den. I folkemedisin anses denne planten imidlertid som en av de sterkeste, og de fordelaktige egenskapene til jordskokk og kontraindikasjoner har lenge blitt studert og brukt i praksis. De fleste næringsstoffene finnes i knollene. Samtidig er de kalorifattige, men de inneholder mye fiber, vitaminer og mineraler..

Nyttige egenskaper ved jordskokk og kontraindikasjoner

for hvilke sykdommer er jordskokk nyttig? Planten tilhører Asteraceae -familien og representerer slekten av solsikker. Det vitenskapelige navnet på planten er tuberous solsikke, men blant menneskene er den bedre kjent som “jordpære”. Faktisk er fruktene som dannes under jorden mer som ingefærrot. De smaker som en krysning mellom poteter og kålstilk. Men hvis du tilbereder jordskokk riktig, er det veldig velsmakende og søtt, og også ekstremt sunt..

En av de mest verdifulle komponentene i den kjemiske sammensetningen av knoller er inulin, en polymer av fruktose. Videre opptar den 1/5 av den totale sammensetningen. Det er takket være inulin at jordskokk kan regulere karbohydratmetabolismen, noe som reduserer absorpsjonen av karbohydrater, noe som er veldig viktig ved diabetes. Det forbedrer også insulinresistensen og hjelper til med å holde glukosenivået i normalområdet..

100 g frukt inneholder ikke mer enn 70 kcal, men det er mange vitaminer fra gruppe A, C, B. Av mineralene er mest av alt jern, krom, silisium, kalium, kobber. Jordpære er også rik på organiske syrer: folsyre, eplesyre, ravsyre, fumarsyre, malonic. De gir frukten bakteriedrepende egenskaper..

Interessant, uansett hvor jordskokk vokser, vil den alltid være nyttig. Rotvekster vokser ikke bare i noen jordsmonn, men akkumulerer heller ikke skadelige stoffer.

Hva skjer når du bruker jordskokk

nyttige egenskaper av jordskokkPlanteknollene har en antioksidant effekt og reduserer aldringsprosessen. I tillegg er deres vanlige bruk:

 • gjenoppretter styrken;
 • fungerer som forebygging av prostata adenom;
 • forbedrer aktiviteten til reproduktive system hos kvinner;
 • styrker immunsystemet, blodårene;
 • gjenoppretter ledd;
 • øker hudens elastisitet;
 • reduserer surhet og forbedrer funksjonen av mage -tarmkanalen og bukspyttkjertelen;
 • gjenoppretter tarmmikrofloraen;
 • senker kolesterol og blodsukker;
 • forbedrer absorpsjonen av magnesium, selen og kalsium;
 • aktiverer stoffskiftet og bidrar til vekttap.

Ernæringseksperter anbefaler å spise ikke mer enn 150 g jordpære per dag. Denne mengden vil være nok til å få en helbredende effekt. Overskridelse av disse normene kan forårsake bivirkninger fra mage -tarmkanalen: flatulens, diaré.

Hvem anbefales ikke å spise jordskokk

Jordskokk kontraindikasjonerDet er svært få kontraindikasjoner for rotvekster, og selv da er de for det meste knyttet til hvordan jordskokk påvirker kroppen. Så, i forbindelse med den hypotensive effekten, er det verdt å gi opp fostre for de som har lavt blodtrykk. I sjeldne tilfeller kan det være en allergi mot en jordpære eller individuelle komponenter i sammensetningen..

Du må også være forsiktig med type 1 diabetes. Til tross for den meget nyttige inulin, inneholder jordskokk også sukrose med stivelse, noe som øker blodsukkeret. Derfor er det nødvendig å bruke en jordpære bare på bakgrunn av tilstrekkelig insulinbehandling. Håpet om at inulin i seg selv vil takle og dempe økningen i sukker er en myte. Som forresten ofte brukes av skrupelløse produsenter av kosttilskudd når de annonserer produktene sine.

Hvorfor er jordskokk nyttig?

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor