15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal det podes et epletre: tidspunktet for vaksinasjon, avhengig av sesong

Fortell meg når du skal plante et epletre? Mitt elskede gamle epletre vokser i dacha arvet fra bestemoren min. En veldig velsmakende variant, selv om jeg ikke vet hva den heter. De siste årene begynte hun å legge merke til at hun forsvant, med bare den ene siden. Det er synd å kutte den, min mann og jeg bestemte oss for å plante en annen variant på den. Når er den beste tiden å gjøre det – om våren eller høsten?

når man skal plante et epletre Kanskje er det ingen slik hage der epletrær ikke ville vokse. Utvalget av varianter av søte og saftige frukter er variert, og noen ganger er det vanskelig å foretrekke en. Men ved poding er det fullt mulig å få frukt av forskjellig smak fra ett tre. I tillegg hjelper denne metoden til å forynge gamle prøver og registrere utbytter. Imidlertid kan alle finesser i prosedyren være forgjeves hvis du planter epletreet til feil tid. Et av de vanligste problemene er vaksinering. For å unngå dette er det viktig å vite når du skal plante epletreet..

Selv om det er teoretisk mulig å podde frukttrær året rundt, har hver sesongpoding sine fordeler og ulemper. Regionen der hagen dyrkes er også viktig. La oss se på vanskelighetene ved vaksinasjonstidspunktet..

Vårtransplantasjon av epletrær

vårpoding Oftest podes trær tidlig på våren.. Du kan starte prosedyren når:

  • nyrene vil hovne opp;
  • grenene blir litt røde;
  • barken skal lett løsnes;
  • grønt vev er synlig på kuttet.

Omtrent dette er mars-april..

Så snart luften varmes opp til 5 ° C varme, er det på tide å begynne poding.

Det er viktig å ha tid til å utføre prosedyren før nyrene begynner å vokse. Hvis strammet med inokulasjonen, kan scion bli avvist. En av fordelene med vårvaksinasjonen er at hvis resultatet er negativt, er det tid til å gjenta det i inneværende sesong..

Vilkår for sommertransplantasjon av epletrær

sommervaksinasjonUnge epletrær plantes best midt på sommeren, i juli. På dette tidspunktet har de allerede dannet de øvre knoppene på grenene og internodene har trukket seg sammen. Barken på kuttet kommer også lett av.

Av ulempene ved sommertransplantasjon er det verdt å merke seg at det ikke anbefales for voksne epletrær. I tillegg, på den varme sommeren, slår ikke løven godt rot. Men det er et stort utvalg av stiklinger og varianter.

Når skal jeg plante et epletre om høsten?

høst podningI de sørlige områdene, hvor høsten er varm og sen, og vinteren ikke er veldig tøff, kan du plante et epletre i september. Noen klarer til og med å gjøre det i midten av oktober hvis været er varmt. Det er umulig å utføre arbeid senere – frost vil oppheve alt, og scion vil ikke ha tid til å slå rot. Før en plutselig forkjølelse bør stå på lager i minst 2 uker.

En betydelig ulempe med høstvaksinasjonen er de hyppige tilfellene av frostskader i krysset. Men hvis alt ordnet seg, vil slike epletrær utvikle seg raskere enn de podet neste vår..

Funksjoner ved vintervaksinasjon

vinter podningHvis det er en mulighet og et sted for lagring av plantemateriale, kan du plante et epletre selv om vinteren. Stiklinger i denne perioden slår bedre rot, og trærne i seg selv viser seg å være sterkere. I tillegg frigjør det tid til andre sesongmessige bekymringer..

Ung rotstokk bør graves opp og overføres til en kjeller sent på høsten. Samtidig kuttes også stiklinger som lagres der. 7-10 dager før vaksinasjon blir de brakt inn i et varmt rom. Selve prosedyren kan utføres fra midten av desember. De podede epletrærne plantes tilbake i hagen når det kommer varme.

Video om sommertransplantasjon av epletrær

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor