15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Uvanlig nøttechufa (malte mandler) – nyttige egenskaper

Fortell oss om en slik plante som malt mandel chufa, dens gunstige egenskaper er av spesiell interesse. Mannen min fikk diagnosen type 2 diabetes for et par år siden, han tar piller, men det er et annet problem. På grunn av at sukker hopper, kan vi ikke kurere psoriasis på noen måte. Han ble rådet til å smøre dem med chufa -olje og spise fruktene for å stabilisere sukkeret. Men jeg kan ikke finne det på noen måte, vi selger ikke dette. Jeg bestilte den på Internett, men mens pakken pågår, samler jeg informasjon. Hvis det hjelper med slike problemer, så er det andre indikasjoner, kanskje det vil komme godt med for meg?

Chufa earthen mandler nyttige egenskaper Tidligere, for oss, virket en slik mutter som peanøtter som et rart, men nå vokser til og med mange mennesker den. Men hva er chufa (jordmandel), de fordelaktige egenskapene til denne kulturen, for mange er fortsatt et mysterium. Og det er ikke overraskende, for dette naturens mirakel vokser hovedsakelig i det varme middelhavsklimaet. Selv om du kan få en velsmakende og medisinsk høst i de sørlige områdene i landet vårt. Men først er det verdt å finne ut hvordan den mystiske jordiske mandelen ser ut og hvilke egenskaper den har..

Hva er chufa

chufa En representant for sedge -familien, chufa ligner veldig på en sedge. Den vokser i tette busker, hvis høyde kan nå 1 m. På en tynn, oppreist stilk er det smale blader med en trekantet form. Blomstene er små, hvite, samlet i paraplyer. Men hovedverdien er knollene, som dannes på mange underjordiske røtter, nesten som peanøtter, men dypere. De er små, ovale i form, med tverrgående striper og sprø hvitt kjøtt. En busk kan produsere opptil 500 frukter eller enda mer. Aromaen deres er nøtteaktig, og smaken er nesten som den av mandler, som planten fikk det tilsvarende navnet for..

Malte mandler er flerårige i naturen. Under naturlige forhold, i hjemlandet, lever han i mer enn ett år, aktivt multipliserer og vokser ved hjelp av nye knuter. Hvis du bestemmer deg for å plante den i sengene, gir chufaen bare en høst. Den vil ikke overleve russiske vintre og dyrkes på det åpne feltet som en årlig avling, med en årlig planting av nye knoller..

Chufa – jordmandel, nyttige egenskaper

frukt av jordmandelSom alle nøtter er chufa et veldig næringsrikt produkt, og omgår de samme peanøttene i kaloriinnhold 3 ganger. Fruktene er rike på sammensetning, bare fett inneholder mer enn 50 g per 100 nøtter. Av vitaminene er nesten hele linjen i gruppe B og noen andre tilstede. Av mineralene inneholder sammensetningen jod, selen, kobber, kalium, natrium.

Det daglige inntaket av chufanøtter er ikke mer enn 150 g. Denne mengden er nok til å få alle nødvendige elementer uten bivirkninger for figuren på grunn av kaloriinnholdet..

chufa malte mandler nyttige egenskaper av nøtterMalte mandler kan spises stekt. Det brukes også til å lage olje, mel, kaffeerstatning og også tilberede forskjellige helbredende tinkturer, som:

 • øke effektiviteten;
 • rens kroppen av E. coli, stafylokokker, giftstoffer og slagger;
 • stimulere hjernen;
 • styrke immunsystemet;
 • behandle lungebetennelse;
 • lindre smerter;
 • øke hemoglobin;
 • lavere blodsukkernivå;
 • fjerne steiner fra blæren;
 • normalisere fordøyelsessystemet;
 • senke aldring av huden og behandle dens sykdommer;
 • styrker negler og hår.

Chufa har svært få kontraindikasjoner. På grunn av kaloriinnholdet kan den ikke spises hvis det er problemer med overvekt. Og som alle nøtter er malte mandler forbudt for allergi. Det anbefales heller ikke å spise og bli behandlet med chufa for leversykdommer..

Voksende og nyttige egenskaper til chufa

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor