15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags belysning er best for vaktler – nyansene i fjærfeoppdrett

Hva slags belysning er best for vaktler? Min mann og jeg bestemte oss for å avle dem, om våren ble et dusin fugler kjøpt. De tilbrakte sommeren utendørs i en spesiell innhegning. Den første overvintringen utstyrte mannen et bur for vaktler og installerte det i fjøset. Skuret vårt er varmt, men vi har ikke funnet ut belysningen ennå. Det er en vanlig lyspære, men lyset vil sannsynligvis ikke være nok. Og et spørsmål til: hvor lenge skal lyset brenne og skal det stå igjen over natten?

hva slags belysning er best for vaktler Flere og flere fjørfeoppdrettere bestemmer seg for å avle vaktler. For det første har de en høy eggproduksjon, og vaktelegg regnes som et diettprodukt. Hvis familien har små barn, er dette det beste valget for en rekke kosthold. Forresten, med noen sykdommer, blir vaktelegg også vist til vanlig bruk av voksne. Og for det andre har fugler veldig velsmakende kjøtt, hvorfra du kan lage en solid og sunn kjøttkraft til barnet ditt. Avl av vaktler er generelt ikke en veldig plagsom virksomhet – flere fugler kan godt holdes i et bur i en leilighet. Men hvis det er mange vaktler, trenger de et separat, spesielt og godt utstyrt hus. I tillegg til at det må være varmt om vinteren, spiller belysning en viktig rolle. Mangel på lys og til og med overflødig påvirker ikke bare eggproduksjon, men også fuglenes helse. Derfor må du vite hva slags belysning som er best for vaktler. Fuglens lysregime er også viktig, fordi vaktler i motsetning til kyllinger har en akselerert metabolisme, men de spiser også bare i lys. Hvordan finne en mellomting slik at fuglen skynder seg godt, men samtidig har mulighet til å hvile?

Hvilken belysning er best for vaktler?

lamper for vaktler Det ville være feil å slå på en vanlig lysende lampe på en låve hele dagen. Hvis rommet er for lyst, begynner vaktlene å oppføre seg aggressivt. De hakker hverandre og ofte i hjel. I tillegg faller fjærene ut og fuglene slutter å skynde. Vaktler er mest komfortable i svakt lys.

Erfarne fjørfeoppdrettere sier bruk av blå eller røde lamper reduserer bite..

I låven der buret står må det være et vindu slik at dagslys kan trenge inn der. Men om vinteren vil dette ikke være nok, og du kan ikke klare deg uten ekstra belysning. Det beste alternativet er å installere infrarøde lamper. De gir ikke sterkt lys, dessuten vil en slik bakgrunnsbelysning bidra til å opprettholde temperaturen..

Et annet alternativ er LED -pærer. Selv om de er dyre, er de økonomiske i drift og gir myk belysning. For en liten spurvehauk er en 10 watt lyspære nok.

Optimale lysforhold for vaktler

vaktellysmodusSå vi fant ut belysningen av fjørfehuset i buret eller vaktelen i løpet av dagen. Den bør dempes og i minst 15 timer, selv om du om vinteren kan la den stå på hele dagen. Nå til nattbelysning. I henhold til standardene hviler vaktler omtrent 4 timer om dagen. Men gitt den raske metabolismen, ville det være feil å slå av lyset helt om natten. I så lang tid vil fuglen bli veldig sulten og spise for mye om morgenen, noe som er fulle av blokkering av struma. For at fuglen skal gå opp i vekt og skynde seg godt, anbefales det å la lampene stå i svak modus hele dagen. Del natten i 2 perioder som varer i 2 timer. Da vil vaktelens lysmodus være omtrent slik:

  • 06.00-12.00 – belysningen er på;
  • Klokken 12 om natten – klokken 14 – lysene er slukket, vaktlene hviler;
  • fra 2 til 4 om morgenen – lyset er på igjen, fuglene er aktive og spiser;
  • fra 4 til 6 am – andre hvilepause, lysene slukket.

Med denne lysmodusen vil vaktler vise høy eggproduksjon, vokse godt og gå opp i vekt..

Belysning og dagslys for vaktler – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor