15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lavt kaloriinnhold, høyt i protein – sterke erter, fordeler og skader for kroppen

Fortell meg, i hvilke tilfeller og hvem som ikke bør spise erter, hva er fordelene og skadene for kroppen til disse bønnene generelt? Jeg husker hvordan moren min bokstavelig talt kjørte oss fra sengene, da de første belgene modnet der. De er så velsmakende, søte, spiser et par dusin, og du har ikke lyst til å spise middag lenger. Mamma skjelte ut for dette, og sa også at du ikke kan spise mye av det, det vil gjøre vondt i magen. Dette er sant? Jeg ble aldri syk, jeg hadde bare en følelse av at han pouted, som en ball inne.

erter fordeler og skader kroppen

En gang i tiden ble ertengrøt ansett som maten til de fattige, som ikke hadde råd til mer sofistikert mat. Men over tid dukket erter opp i mange nasjonale retter, og ikke bare, fordelene og skadene som har blitt studert i årevis. I løpet av forskningen har forskere oppdaget fantastiske fakta. Denne belgfrukulturen metter ikke bare kroppen raskt, tilfredsstiller sult i lang tid og gir styrke. Som et resultat av regelmessig inntak av erter, ble det observert forbedringer i arbeidet til både individuelle organer og hele organismen som helhet. Videre begynte erter å bli brukt i folkemedisin, spesielt spiret.

Erter – fordeler og skader for kroppen

ertsammensetning Hovedhemmeligheten med ertebaserte matvarer som holder oss mett, er deres høye fiber- og proteininnhold. Takket være disse komponentene kan bønner trygt kalles en proteinkilde, som gir kroppen energi. På samme tid er erter også kalorifattige, ikke mer enn 80 kcal per 100 g produkt. Og hvis du fryser det før bruk, reduseres kaloriinnholdet ytterligere og blir 2 ganger mindre. Så selv ved vanlig bruk av ertengrøt og andre retter vil vekten stå stille..

I tillegg til protein er ertebønner også rike på andre nyttige stoffer. Av vitaminene er mest av alt vitamin C og PP, og av mineralene – kalium, fosfor, magnesium og kalsium.

Den mest nyttige er friske erter, tørre bønner mister noen vitaminer, men de inneholder mer kostfiber. I hermetiske erter er det ingen spesiell fordel..

Hva skjer med kroppen når du spiser erter

nyttige egenskaper av erterVed å inkludere erter i kostholdet ditt, spesielt grønne bønner, kan du forbedre ditt velvære betydelig og forbedre funksjonen til noen organer:

 • fjerne giftstoffer, giftstoffer og salter, normalisere nyrefunksjonen og bli kvitt ødem;
 • øke hemoglobin;
 • forbedre hjertets arbeid og tilstanden til blodårene;
 • lavere kolesterol;
 • lindre øyetretthet, forbedre synet litt, forhindre grå stær;
 • bli kvitt psoriasis, kviser og andre hudproblemer;
 • normalisere fordøyelseskanalen, lindre halsbrann og spasmer;
 • fylle opp reservene av folsyre og senke aldring av huden;
 • få muskelmasse raskt.

Hva er kontraindikasjonene for erter

erter fordeler og skader for kroppen kontraindikasjonerTil tross for de enorme fordelene og de positive effektene på kroppen vår, bør bønner konsumeres nøye og i moderate mengder, spesielt ferske. Fytinsyren i dem forhindrer absorpsjon av jern og kalsium i kroppen. Og lektiner bidrar til flatulens og oppblåsthet..

I tillegg kan du ikke spise deres erteretter i nærvær av visse sykdommer, spesielt i det akutte stadiet, nemlig:

 • gastritt;
 • pankreatitt;
 • jade;
 • sirkulasjonsforstyrrelser;
 • gikt.

Nyttige egenskaper av erter

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor