15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Merknad for nybegynnere av “stille jakt”: hva er forskjellen mellom porcini sopp og boletus

Hva er forskjellen mellom porcini og boletus? Vi dro med venner til naturen, bare for å slappe av, men flaks smilte. Etter å ha valgt et sted å overnatte, fant de om morgenen at de hadde slått leir rett i en soppeng. Vi har samlet to poser, jeg skal nå rulle til vinteren. Sopp er definitivt spiselig, bare det var tvist om hvilke. Ektemannen beviser at de har samlet hvite, men for meg virker det som om dette er boletus. Hvordan skille dem fra hverandre?

hva er forskjellen mellom porcini og boletus Hovedloven for alle soppplukkere er at du ikke vet hva som vokser, ikke legg det i lommeboken. Når det gjelder giftige sopp, vil denne regelen bidra til å bevare liv, og blant spiselige arter – også bestemme det eksakte navnet på “skogens gaver”. Hva er for eksempel forskjellen mellom porcini og boletus? Du har sikkert hørt begge navnene ofte, men hva betyr det – en eller to separate sopptyper? Det ser ut til at det ikke er noe komplisert og viktig i denne saken. Men ikke glem at selv blant de spiselige artene er det mange falske kolleger. Noen av dem er giftige eller i det minste rett og slett ikke har en høy smak..

Hva er forskjellen mellom Porcini og Boletus

porcini eller boletus Det er verdt å starte med det faktum at både porcini -sopp og boletus tilhører bolet -familien. Og i denne familien er det en slekt som heter Boletus, som inkluderer mer enn tre hundre varianter. Og en av de mest verdifulle er porcini -soppen. Således er begge disse soppene representanter for den samme “familien” og av den samme slekten. Det vil si, med hensyn til opprinnelsen, alt er klart her: Porcini -soppen er en type boletus, derfor kalles de det samme.

Den andre nyansen du kan bestemme hvilken art som er foran deg, er stedet for dens vekst. Med andre ord, en slags symbionter – trær som sopp vokser under. De fleste boletus vokser i symbiose med bartrær. Derfor kalles de det, fordi barskog er furuskog. Porcini -sopp er spesiell, de danner en symbiose med løvfrukter, hovedsakelig med bjørker. Finnes også i blandede skoger.

Hvordan ser en porcini -sopp ut?

Hvit soppDenne typen boletus regnes som den mest verdifulle, fordi den overgår alle andre medlemmer av slekten i ernæringsverdi og smak. Fruktkroppen består av en tykk, tønneformet stilk av en lys kremaktig farge med et maskemønster og en stor hette. Hos unge sopp ser det ut til å være presset mot beinet, men etter hvert som den vokser, åpnes den og blir konveks, som en åpen paraply. Diameteren på hetten er ca 25 cm og er enda større for gjengrodde sopp. Fargen er stort sett brun, men hvis sopp vokser i skyggen av trær, lysner den og blir beige.

Et karakteristisk trekk ved porcini -soppen, som den har fått navnet sitt på, er den hvite massen som ikke mørkner når den tørkes..

Hvilken spiselig boletus høstes oftest

spiselig boletusNår det gjelder beskrivelsen av boletus, vil noen få ord ikke være nok her, fordi vi husker at dette er en hel stor slekt. Soppens utseende vil avhenge av hva slags den representerer. Det vil være en felles kvalitet, som den kan skille seg fra porcini -soppen: en mørkere farge på hetten og selve massen, inkludert etter tørking.

Blant boletus er det mange giftige prøver. For eksempel en rosa-lilla smerte med en rød hette og et gult ben, en ulvesmerte med en rosa hatt og et rødt bein.

Av spiselige arter er boletus sopp oftest funnet:

  • bronse med en brun flat hette, hvitt kjøtt og en tykk gul stilk;
  • gult med gult kjøtt og en hette, men en rosa stilk;
  • tofarget med lys rød hette, gul fruktkjøtt og rosa stilk.

Hvit sopp- og boletusart

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor