15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvor mange dadler kan du spise per dag for å dra nytte av den søte frukten?

Fortell meg hvor mange dadler du kan spise per dag? Jeg er veldig glad i tørket frukt, men jeg er spesielt glad i dadler. Tidligere var de alltid på kjøkkenet mitt, men nå vet jeg bare ikke hvordan jeg skal tvinge meg til å gi opp min favorittdelikatesse. Faktum er at jeg i det siste kom meg veldig og helseproblemer begynte, så jeg måtte gå på slankekur. Slik jeg forstår det, kan jeg ikke ha søte dadler nå?

hvor mange dadler kan du spise per dag De kalles “livets brød”, og dadler, spesielt tørkede dadler, er en kilde til fruktose og glukose og kan godt erstatte sukker. Men for at disse eksotiske fruktene virkelig skal komme kroppen til gode, er det viktig å vite hvor mange dadler du kan spise per dag. På den ene siden er deres kjemiske sammensetning veldig rik og inneholder mange vitaminer og mineraler. Men i vårt land vokser ikke termofile daddelpalmer. Derfor er det mulig å nyte fruktene deres hovedsakelig på den eneste måten – å kjøpe tørket frukt. Og på slike datoer vil det allerede være en annen sammensetning og flere kalorier. Følgelig vil belastningen på kroppen være høyere, noe som er viktig i nærvær av overvekt..

Hvorfor er datoer nyttige?

sammensetning av datoer Søte ovale frukter med et langt bein er kanskje det sunneste blant tørket frukt. Og alt fordi de er ferske, inneholder de veldig lite væske – litt mer enn 20 g per 100 g dadler. Derfor er tørkeprosessen henholdsvis mye raskere, bare en liten brøkdel av næringsstoffer går tapt. Av vitaminer er dadler rike på gruppe A, B, C og blant mineraler er kalsium, magnesium, mangan, kalium og kobber i spissen..

Som et resultat av dehydrering blir sammensetningen av dadler mer konsentrert, og kaloriinnholdet øker. Så hvis det er omtrent 140 kcal i frisk frukt, så er det nesten 2 ganger mer i tørket frukt.

hva som er inkludert i datoerRegelmessig forbruk av dadler, både ferske og tørkede, har en positiv effekt på kroppen vår, nemlig:

  • tarmfunksjonen forbedres;
  • kolesterolnivået synker;
  • blodårene styrkes;
  • blodtrykk og hjertefrekvens er normalisert;
  • immunitet øker.

Selv leger anbefaler å spise dadler for å forhindre mange sykdommer: åreforkalkning, Alzheimers sykdom..

Hvor mange dadler kan du spise per dag

næringsverdi av dadlerTil tross for den nyttige sammensetningen, ikke glem at dadler, spesielt tørket frukt, inneholder mye sukker, om enn naturlig. Overskuddet deres har en negativ effekt på arbeidet til alle organer, så det er viktig å ikke misbruke det. I tillegg serveres dadler best som en egen matbit, uten å blande dem med andre matvarer. Spesielt med kaloririke og karbohydratrike måltider.

Normen for en frisk person er ikke mer enn et dusin frukt per dag. Når du går ned i vekt, anbefales det generelt å nekte dem. Alvorlige restriksjoner finnes også i nærvær av diabetes mellitus – bare 1 eller 2 fostre per dag. Gitt sin høye glykemiske belastning og store mengder naturlig sukker, kan dadler øke blodsukkernivået. Det er bra for å lindre hypoglykemi, men ikke noe mer..

Hva vil skje hvis det er datoer hver dag

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor