15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hemmeligheter for vellykket overlevelse – hvordan plante druer om høsten med frøplanter

I hvilken måned og hvordan plante druer om høsten med frøplanter? Jeg bestilte dyre bordsorter i nettbutikken, jeg vil avle en liten, men elite vingård. Det vil være synd hvis de forsvinner på grunn av at jeg gjør noe galt. Må jeg gjødsle plantehullene og hva akkurat?

hvordan plante druer om høsten med frøplanter Fordelene med å plante druer om høsten er klare. Det er ikke nødvendig å ta risiko og lagre plantene, og på dette tidspunktet er de selv så sterke som mulig, med gode røtter. Når du vet hvordan du planter druer med frøplanter om høsten, kan du fremskynde vekstsesongen i neste sesong. Planter plantet før vinteren har tid til å styrke rotsystemet, så de våkner tidligere på våren. De er mer motstandsdyktige mot ugunstige forhold og sykdommer sammenlignet med nettopp plantede vårplanter..

Når er det bedre å plante frøplanter

når du skal plante druer om høsten Tidspunktet for planting er veldig viktig: hvis du planter det for tidlig, begynner buskene å vokse aktivt, men dette er ikke nødvendig. Unge kvister vil ikke overleve vinteren. Sent planting vil ikke la plantene tid til å overleve og forankre, og de kan også fryse ut..

Den optimale tiden for høstplanting av druer er oktober. Du må imidlertid ha tid til å gjøre dette minst 2 uker før froststart. Denne tiden vil være nok til at plantene roter seg, men de vil ikke ha tid til å begynne å vokse..

Forberedelse av frøplanter

hvordan forberede drueplanter til plantingPlantematerialet må være helt sunt, uten tegn på sykdommer, med utviklede røtter. Det er ønskelig at stammen allerede har flere skudd..

Før du planter frøplanter:

  • dynket i vann i en dag;
  • for lange stilker forkorter opptil 3 knopper;
  • fjern de øvre røttene, og forkort de nedre med et par centimeter.

Forebyggende behandling av sykdommer ved hjelp av soppdrepende midler, for eksempel Dnoka, vil heller ikke skade..

Hvordan plante druer om høsten med frøplanter

hvordan plante druerPlantehullet er gravd godt og dypt, minst 50 cm. Et dreneringslag helles i bunnen (småstein, ekspandert leire).

Deretter fylles gropen med næringsrik jordblanding i lag:

  • humus;
  • fruktbar jord gravd ut av hullet, blandet med mineralgjødsel (aske, kaliumsalt, superfosfat);
  • et lag vanlig jord, uten gjødsel, for å unngå at røttene kommer i kontakt med mineraler.

Frøplantene er installert på skrå (mot sør) i hullene slik at den øvre knoppen er 15 cm under jordnivået. Røttene spres, dekkes med jord og vannes. Så snart frost kommer, må de plantede druene dekkes til.

Planting av frøplanter på et permanent sted om høsten

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor