15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når du skal transplantere innendørs fioler, hvordan bestemme behovet for en prosedyre

Fortell meg når du skal transplantere innendørs fioler? Nylig begynte jeg å legge merke til at blomstene mine har sluttet å vokse. Fioler ser sunne ut, bladene er rene, uten flekker. De vokser bare ikke og blomstrer. Jeg tror årsaken er i jorda – jeg har ikke forandret det på lenge, og buskene er allerede større enn potene deres.

når du skal transplantere innendørs fioler Alle dyrkere vet at fioler må plantes i små potter. Dette betyr imidlertid ikke i det hele tatt at planter skal være i samme blomsterpotte hele livet. Tiden går, buskene vokser og blir mer praktfulle. Den forrige kapasiteten er allerede for liten for dem. I tillegg velger fiolettet gradvis fullstendig næringsstoffer fra underlaget og begynner å sulte. Selve jorden mister også sin løse struktur og kaker. Det er ganske logisk at spørsmålet oppstår: når skal man transplantere innendørs fioler? Hvordan bestemme at det er på tide å endre jord og potte for plantene? Vi foreslår å diskutere disse problemene mer detaljert..

Hva er tegnene for å bestemme behovet for å transplantere fioler?

bar stikkontakt Den generelle transplantasjonsregelen for alle innendørs planter er: unge blomster må transplanteres årlig. For store voksne busker bør prosedyren utføres hvert tredje år. Dette gjelder også fioler. I tillegg forteller furrige babyer selv ofte hva du skal gjøre..

Så det er på tide å kjøpe nye potter og frisk jord i slike tilfeller:

  • fiolets rotsystem har fylt beholderen tett;
  • et hvitt belegg dukket opp på jordoverflaten;
  • det fiolette sluttet å vokse og blomstre;
  • busken har bar stilk, og rosetten stiger over bakken.

I tillegg trenger syke fioler en presserende transplantasjon, spesielt hvis det er problemer med rotforfall..

Når skal man transplantere innendørs fioler?

transplantasjon av fiolerDen beste tiden for å transplantere fioler er våren, når vekstprosesser aktiveres i alle planter. I løpet av denne perioden er blomstene lettere å tolerere forstyrrelser i utviklingen. I tillegg slår de rot raskere og bedre. Men hvis øyeblikket ble savnet av en eller annen grunn, kan du transplantere det fiolette om sommeren eller høsten. Men om vinteren er det ekstremt uønsket å gjøre dette. Unntaket er når blomsten er syk..

Når du planter om høsten og vinteren, er det verdt å være oppmerksom på å tenne plantene først. Bedre å installere spesielle lamper.

Og den siste nyansen gjelder transplantasjon av fioler, som er i blomstring. Hvis busken er sunn, er det bedre å utsette prosedyren til de siste knoppene har falmet. Hvis spørsmålet er akutt, bør transplantasjonen utføres med omlastingsmetoden, mens alle blomster fjernes fra busken.

Fiolett transplantasjon video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor