15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ulei universal din semințe de struguri: utilizări

De mult timp folosesc ulei de struguri în salate în loc de ulei vegetal. De la un prieten am auzit că face din el măști anti-îmbătrânire. Spuneți-mi ce alte utilizări pentru uleiul de semințe de struguri?

ulei de struguri Uleiul de struguri este unul dintre cele mai sănătoase, deoarece are o compoziție foarte bogată în comparație cu alte uleiuri. Cele mai valoroase dintre ele sunt bioflavonoidele, antioxidanții și acizii (linoleic și oleic). În plus, uleiul conține o varietate de vitamine și minerale. Toate acestea fac utilizarea sa unică – de la bucătărie până la scopuri medicale (în absența alergiilor la produs).

Pe scurt, uleiul de semințe de struguri poate fi utilizat în următoarele zone:

  • gătit;
  • cosmetologie;
  • Medicina traditionala.

Ulei de struguri în bucătărie

Cel mai adesea, uleiul este folosit pentru îmbrăcarea salatelor de legume. În plus, se adaugă la marinate în timpul preparării peștelui și păsărilor de curte, precum și la maioneza de casă..

Deoarece uleiul din semințe de struguri este foarte rezistent la căldură, puteți chiar prăji în el..

Ulei de struguri pentru frumusețe

ulei în cosmetologie

În cosmetologie, uleiul rafinat este utilizat în principal. Se absoarbe rapid și nu lasă un luciu uleios caracteristic pe piele, în timp ce poate fi aplicat atât în ​​formă pură, cât și ca parte a altor produse..

Uleiul de semințe este un adevărat balsam pentru piele, indiferent de tipul său. Nu numai că ameliorează iritația, ci și albeste pielea, hrănește și protejează. Uleiul poate fi utilizat în diferite moduri, de exemplu:

  • aplica măști pe față timp de 10 minute;
  • frecați zilnic în plăcile unghiilor și cuticulele;
  • lubrifiați genele;
  • aplicați pe capetele și rădăcinile părului înainte de spălare (în acest caz, uleiul este încălzit);
  • îndepărtați produsele cosmetice cu un tampon înmuiat în ulei;
  • se utilizează pentru masaj sau împachetări anticelulitice.

Ulei de struguri pentru sănătate

ulei nerafinat

Uleiul natural ajută nu numai în tratamentul bolilor, dar poate preveni apariția acestora. Beneficiile uleiului pot fi judecate după proprietățile sale:

  • întăriți imunitatea;
  • vindeca rănile;
  • normalizează activitatea inimii și a vaselor de sânge;
  • elimină procesele inflamatorii, atât pe piele, cât și în interiorul corpului, în special în tractul gastro-intestinal;
  • curăță corpul de toxine și toxine.

Înainte de a-l utiliza, trebuie să vă asigurați că uleiul este real – produsul nerafinat ar trebui să aibă o culoare galben-verde și să miroasă puțin ca o nucă. Dacă emite un miros dulce de struguri, aceasta înseamnă că există arome în compoziție..

În scopul tratamentului sau prevenirii, uleiul trebuie băut în cure de la 1 la 3 luni, în funcție de natura și severitatea bolii..

Care sunt beneficiile și modul de utilizare a uleiului din semințe de struguri – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive