15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spektakulær Violet Blossom Snow Dahlia

Var på besøk hos en venn, og hun blomstret bare en veldig uvanlig fiolett snødahlia med frodige hvite blomsterstander. Fortell oss mer om denne sorten, er det noen egenskaper ved dyrking?

fiolett snø dahlia Violet Snow Dahlia tilhører hybrid semi-miniatyr varianter. Blant andre varianter av denne blomsten skiller den seg ut for sin store og lange blomstring, som dessuten er veldig effektiv på grunn av de store, utstoppede blomsterstandene som nesten dekker busken helt. Violette elskere setter pris på hybriden ikke bare for sitt svært dekorative utseende, men også for at den utvikler seg raskt, og er lett og krevende å ta vare på..

Hvordan ser en plante ut?første blomstring

Violet Snow Dahlia vokser ikke veldig stor: lyse, litt vatterte blader med små tenner langs kanten av bladplaten danner uavhengig av hverandre en tett rosett (i gjennomsnitt 10 cm). Etter 8 måneder fra plantetidspunktet, når busken har minst 2 rader med blader, begynner det å danne korte blomsterstilker på den. På hver av dem er 3 til 5 knopper bundet, malt grønne. Etter hvert som de utfolder seg, blir de til ganske store doble blomster med en diameter på opptil 4 cm, mens den grønne fargen gradvis erstattes av hvit, og etterlater bare en bred kant.

fiolett blomst

Det er bemerkelsesverdig at i noen eksempler kan det vises tydelig synlige blå skygger på blomstene. Erfarne blomsteroppdrettere hevder at en slik plante allerede er en sport, og ikke en sort.

Den fiolette fikk navnet sitt for blomsterstandens særegne form – separat langstrakte kronblader samles i form av en bolle og ligner en dahliablomst. De holder seg på busken i veldig lang tid, minst 2 måneder, og nye knopper blomstrer allerede før de første blomstene blekner, slik at busken alltid er dekket med en nydelig hvit hatt i denne perioden. Denne frodige og bølgende blomsten får Snow Dahlia til å skille seg ut fra andre hybrider..

Voksende funksjonerung fiolett

Hybridpleie er generelt ikke forskjellig fra å dyrke andre typer fioler. Snødahlia vokser veldig raskt, og den første blomstringen skjer selv før busken når et år. For reproduksjon av fioler brukes stiklinger – de er også veldig seige og roter godt.

Den fiolette beholder sin karakteristiske grønne kant på kronbladene selv når den oppbevares i et veldig varmt rom.

Den eneste nyansen du bør være oppmerksom på er tendensen til sport. Oftest blir hvite blomster blå eller blågrønne, og bladene elsker å bli mørkere.

Hemmeligheter for voksende fioler – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor