15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal man transplantere anthurium etter kjøp?

I dag kjøpte jeg en blomstrende kjekk mann i butikken – anthurium. Selgeren anbefalte å transplantere blomsten hjemme. Fortell meg når du skal transplantere anthurium etter kjøp, og om det kan gjøres med en blomstrende plante?

Planter kjøpt fra blomsterbutikker må nesten alltid transplanteres i en mer egnet pott med jordskifte. Ganske ofte selges blomster i små plastbeholdere, og for å bevare sitt vakre utseende blir de behandlet med spesielle preparater. Selvfølgelig vil en voksen plante ikke kunne utvikle seg normalt uten plass. Anthurium er intet unntak..

kjøpt anthurium

Når er det bedre å transplantere anthurium etter kjøp? Svaret på dette spørsmålet er entydig – med en gang. Selvfølgelig, om nødvendig, kan du vente et par dager, men det er umulig å utsette for mye med transplantasjonen, ellers kan planten bli syk og dø..

Etter kjøp må planten transplanteres innen tre dager..

Velge en gryte for transplantasjon av anthurium

Den mest passende potten for transplantasjon av anthurium vil være en plast- eller glassbeholder. Det er enda bedre hvis det er gjennomsiktig. Siden blomsten har et kraftig rotsystem, er den godt synlig i en slik beholder når røttene fyller hele volumet i potten og det er nødvendig med en ny transplantasjon..

Blomsterhandlere som dyrker planter i leirkrukker må ta i betraktning at de må være glassert på innsiden. Da vil ikke røttene til anthurium kunne vokse inn i blomsterpottens vegger..

Det er bedre å velge en gryte som ikke er veldig dyp, men bred nok til at overflødig vann ikke stagnerer og fordamper raskere.

Forbereder jorden for transplantasjon

røttene til anthurium

Anthurium vokser godt i orkidéunderlag tilgjengelig fra blomsterbutikker. Du kan også tilberede en passende jord for planten selv ved å blande:

  • to deler torv og bartrær, samt torv;
  • en del av elvesand;
  • halvparten av trekull og barsk bark.

Hvordan transplantere anthurium riktig

drenering

Før du fjerner planten fra butikkgryten, bør den vannes rikelig og stå i en time. Deretter fjerner du busken forsiktig og fjerner all jordblandingen der den vokste, fra den. Hvis det kommer klumper, sprayes og mykes de opp. Skjær av ødelagte og råte røtter og dryss kuttet med kull.

Legg et dreneringslag i en gryte og fyll det med næringsrik jord. Plasser planten i en gryte slik at toppen av røttene er dekket med jord opp til to centimeter i høyden.

Hvis det i fremtiden plutselig viser seg at jorda har avtatt, og røttene til anthurium er eksponert, kan du dekke dem ovenfra med mose.

transplantert anthurium

Når du kjøper et blomstrende anthurium, er det ingen spesielle anbefalinger for transplantasjon. Den transplanteres i nøyaktig samme rekkefølge som en plante uten blomsterstand. De første 2-3 ukene etter transplantasjon blir anthurium ikke matet og vanning redusert, men det sprayes regelmessig.

Hemmeligheter for riktig transplantasjon av anthurium – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor