15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Problemer ved dyrking av vannfioler: enkelt peduncle og lange blader

fiolette blomster God tid på dagen! Mitt spørsmål handler om vannfiolett. Beliggenheten er på østvinduet. Den gir bare 1-2 peduncles og danner ikke “caps” av peduncles. Hvordan gjøre det? Den har veldig lange petioles av de nedre bladene. Er det riktig? Må jeg fjerne dem, og er det behov for å tynne ut bladene på 2-3 størrelsesordner? takk for rådet!

Violet Water tilhører frottévarianter, har veldig store blomster med volanger. Fargen er ganske uvanlig – fargene smelter gradvis inn i hverandre.

Funksjoner av blomstrende fioler vann

første blomstring

Fra tidspunktet for dannelsen av en peduncle med knopper til deres fullstendige blomstring, går det mye tid. Blomstring er forsinket i en måned, eller enda lenger, i motsetning til andre varianter, hvor blomsterstandene blomstrer umiddelbart. Som en typisk representant for frottéfioler, demonstrerer Aquatic One all sin skjønnhet etter den tredje blomstringen.

Siden forfatteren ikke angav plantens alder, kan det antas at en enkelt peduncle er en av de første blomstringene, og over tid vil den fiolette åpne seg for fullt..

Årsaker til å trekke blader

De lange petioles av bladene og peduncles kan skyldes fiolettens varianter. Andre grunner til å trekke er:

  1. Mangel på belysning. Gryten må omorganiseres til et mer opplyst sted eller kunstig belysning må installeres.
  2. For høy temperatur. Flytt fioletten til et annet rom.

Forfatteren bør nøye undersøke anlegget og ta hensyn til uttaket. Lange petioles og en løs rosett indikerer et overskudd av fuktighet i gryten. Du må la jorden tørke ut og justere vanningen. Dessverre angir ikke spørsmålet hvordan det gjøres. Fioler reagerer best på vekk vanning. Med riktig valg av viktykkelsen (avhengig av volumet i potten), vil blomsten selv “drikke” den nødvendige mengden vann.

Enten du skal plukke bladene til den fiolette eller ikke?

beskjæring

Hvis en voksen fiolett har mange blader, men det er få blader, og antallet ikke øker med neste blomstring, kan problemet skyldes et overskudd av nitrogen i jorda. Planten vokser aktivt en løvhett til skade for blomstringen. I dette tilfellet, i dressingen, bør du ta en pause i en og en halv måned, og deretter påføre fosforgjødsel. Den nedre delen av blader kan kuttes.

Stedet for snittet på petiole må drysses med aktivt karbon.

Fiolette blader kan rives av:

  • hvis de er skadet, tørt eller deformert;
  • hvis de første bladene ikke ser ut som de er karakteristiske for en viss variasjon;
  • for å gi rosetten et symmetrisk utseende (dette gjelder også andreordens blader).

Det må tas i betraktning at fiolen vil ta tid å tilpasse seg etter beskjæring, og det vil ikke være blomstring de neste 5 månedene.

Den første blomstringen av en vannfiolett – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor