15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Korrekt planting av tulipaner om høsten i bakken er nøkkelen til frodig og tidlig blomstring av løk

Hva er tidsrammen for å plante tulipaner om høsten i bakken? Jeg kjøpte sjeldne varianter via Internett, noen superterry, og liker også peoner. En av dagene skulle det komme en pakke, jeg har allerede klargjort et blomsterbed. Kan jeg plante dem nå eller litt senere? Det er fortsatt veldig varmt her, kan man til og med si varmt.

plante tulipaner om høsten i bakken Et karakteristisk trekk ved alle løkvekster er en uttalt sovende periode – om vinteren må de hvile for å blomstre igjen. Det er av denne grunn at plante tulipaner om høsten i bakken er den mest passende måten å avle dem på. Først etter en avkjølingsperiode samler løkene nyttige stoffer som er nødvendige for deres utvikling, og spesielt for blomstring. Tulipaner plantet om høsten vil spire og blomstre tidligere enn de som er plantet om våren..

For at blomster virkelig skal gi knopper allerede i den nye sesongen, må du bare kjøpe stort plantemateriale med en diameter på minst 4 cm. Bare blader kan gi mindre løker, og du må vente to år på knoppene til de vokser opp og bli sterkere.

Når skal jeg plante tulipaner om høsten

tidspunktet for høstplantingen av tulipaner Ikke rush med å plante slik at plantene ikke spire under forholdene “indisk sommer”. Men ikke vær sen heller, for tulipaner vil også fryse i den frosne bakken, uten å ha tid til å slå rot. Foreløpig kan du begynne å plante ikke tidligere enn i andre halvdel av september, når det blir kaldere, men det vil ikke være frost ennå. Det viktigste er jordens temperatur, som skal avkjøles, men ikke fryse.

Begynn å plante når jorden har avkjølt til pluss 10 ° C. Tre uker og varme i bakken vil være nok til at løkene kan vokse røtter. Men den overjordiske delen vil ikke vokse på grunn av det kalde været.

Hvor å plante tulipaner

hvor man skal plante tulipanerTulipaner er blant de første som blomstrer i blomsterbed, så sørg for at de har nok lys. Sett til side for disse kjekke mennene det mest solrike blomsterbedet, der det ikke er trekk. Og sørg for å inspisere området og studere jorda – det trenger ikke å være tungt. Ikke plant i lavlandet, vann stagnerer der, og løkene begynner å verke og råtne.

To uker før planting, grave opp blomsterbedet med introduksjon av organisk materiale (aske eller kompost) for graving.

Planting av tulipaner om høsten i bakken – plantingsordninger

For å forhindre at løkene fryser om vinteren, må du ikke plante dem veldig grunt. Den optimale dybden på hullet skal være lik høyden på pæren multiplisert med 3. Det er ikke nødvendig å gjøre hullene dypere for forsikringsformål. Dette er ganske nok til å beskytte mot frysing. Dypt begravede tulipaner vil bare ikke blomstre.

Plasser pærene riktig – de skal ligge med den brede bunnen nede.

Det er flere måter å plante tulipaner på:

  1. I rader på en linje. La det være en avstand på 5-10 cm mellom hver pære..plante tulipaner i en linje
  2. I to eller flere rader. Hold en avstand på minst 15 cm mellom radene.to-linjers tulipanplanting
  3. Gruppehull. Gardiner med 5 pærer ser vakre ut og forstyrrer ikke hverandre: 4 – i kantene og en – i midten av hullet.plante tulipaner i grupper

Alternativt kan du plante tulipaner i spesielle løkkurver. De selges i hver blomsterbutikk.plante tulipaner i kurver

Denne metoden er veldig praktisk, fordi etter blomstring kan løkene lett tas ut sammen med kurven og tas med til oppbevaring..

Tidspunkt og metoder for høstplanting av tulipaner

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor