15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er et epletre med røde blader

I sommer dukket det opp en ny “leietaker” på nabotomten – et vakkert tre med røde blader. Naboen sier at dette er en så spesiell eplesort. Fortell meg, hva slags mirakel er det og hvordan skiller det seg fra et vanlig epletre? Har epletreet med røde blader varianter? Jeg vil kjøpe en til meg selv, men for at den ikke skal ligne en nabo.

epletre med røde blader En hage kan ikke bare være nyttig, men også vakker. Dette handler ikke om blomstring, for i denne perioden står alle trærne som nydelige bruder i et snøhvit slør. Det er varianter av frukttrær som er iøynefallende gjennom sesongen, ikke bare når de blomstrer. De kalles dekorative og en av dem er epletreet med røde blader..

Kjennetegn ved arten

Allerede fra navnet blir det klart at hovedforskjellen mellom den dekorative typen og andre varianter av epletrær er fargen på bladene. Hvis bladplaten i klassiske arter er grønn, så er den i hybrider rød. Avhengig av den spesifikke sorten, kan dens nyanse variere fra mørk rød til brunaktig murstein. Selve formen på bladbladet er litt mer langstrakt og svakt buet. Interessant nok er det noen varianter av epletrær med røde blader som kan endre farge fra rødt til grønt på slutten av sesongen..

Det rødbladede epletreet er en hybrid oppnådd som et resultat av oppdretteres arbeid med sortene Blood Red og Nedzvetsky.

I tillegg til blader er slike dekorative arter også ganske beskjedne i størrelse. Maksimal trehøyde overstiger ikke 5 m, mens kronbredden når 4 m.

Et annet karakteristisk trekk ved epletreet som skiller det fra andre hagebruk er blomstring. Blomstringene til de fleste dekorative varianter er ikke hvite, men malt i forskjellige røde nyanser, noen ganger til og med lilla. Slike arter bærer frukt i små, også mørkerøde, spiselige frukter, som oftest brukes til bevaring..frukt

Det er bemerkelsesverdig at frukten av det dekorative epletreet er rikelig, og eplene selv kan henge på grenene til de sterke desemberfrostene.

Å dyrke slike avlinger er en glede. I tillegg til det vakre utseendet, har de også økt vinterhardhet og tåler lett de mest alvorlige vintrene. Men den lyse fargen på kronen krever god belysning, og for at blomstringen skal være rikelig, er det bedre å plante trær i fruktbar jord..

Populære typer

Det er mer enn 50 varianter av epletrær med en rød løvkrone, og hver av dem har sine egne egenskaper. Noen har mørkere blader, andre har en mer mettet farge på blomsterstanden.

Blant de lyse dekorative artene er det verdt å merke seg følgende varianter:

  1. Royalty. Den korte stammen på treet er kronet med en spredning, opptil 4 m bred, krone av mørke, nesten lilla blader, dekket med en liten glans. Blomsterstanden er mørkrosa, fruktene er røde, små.royalty
  2. Ola. Skiller seg i store rosa blomsterstander (opptil 4 cm i diameter) og evnen til å endre fargen på bladene: unge blader er lysrøde, så blir de grønne.ola
  3. Royal Beauty. Et kort tre med hengende grener ligner en pilkrone. Unge blader er lilla, blir mørkegrønne over tid. Rødaktige knopper blomstrer med rosa blomsterstander.kongelig skjønnhet

Video om funksjonene til å dyrke dekorative epletrær

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor