15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bestemmer tidspunktet og metodene for hvordan vi skal dekke druer for vinteren

Hvordan skjule druer for vinteren? I år ble en ung vingård plantet, bare noen få frøplanter slo ikke rot, resten har allerede klart å dyrke et ungt vintre. Da vi kjøpte druer i barnehagen, ble vi umiddelbart advart om at den skulle dekkes til høsten, ellers kan buskene fryse ut. Hvordan gjøre det riktig? Det er busker med en lang vinstokk, som kan legges i en grøft og graves inn. Og det er veldig korte, hvordan dekker du dem, pakker dem inn med noe?

hvordan skjule druer for vinteren Det er ingen hemmelighet at druer er en termofil kultur, og bare de sørlige regionene var så heldige å dyrke den uten ly. I resten av vårt hjemland trenger planter ekstra beskyttelse. Å vite når og hvordan dekker druer for vinteren kan forhindre frysing, spesielt av ung vekst. Selv moderne frostresistente hybrider viser sine egenskaper hovedsakelig i forhold til lignifiserte skudd. Et grønt ungt vinstokk er sårbart for lave temperaturer og krever beskyttelse. Maksimal hjelp er nødvendig for ett år gamle unge frøplanter som ennå ikke har rukket å bli sterke nok. Deres første dvalemodus skal være under tak. Hvordan organisere det og i hvilken tidsramme?

Når skal jeg begynne å gjemme en vingård

når skal ly for druer Selv det beste lyet vil ikke redde en busk hvis den er laget til feil tid, spesielt for tidlig. I løpet av en varm høst dannes et fuktig miljø inne i en slik beskyttelse – ideelt for sopp. I tillegg må vintreet herdes av de første frostene og mørke litt..

Spesifikke datoer avhenger av den voksende regionen og klimaet. Der høsten ender raskt, dekker de allerede i oktober måned. Og omvendt, på senvinteren, kan du starte prosedyren helt på slutten av høsten og til og med i desember..

Den generelle regelen er dette: du må vente på frost minst minus 5 ° C og la buskene stå i omtrent 5 dager. Og bare da, når skuddene er herdet, dekk til.

Hvordan skjule druer for vinteren

hvordan dekke druer for vintermåteneHver avler har sin egen favoritt og pålitelige måte å beskytte vingården mot sterk frost. Oftest dekkes planter med:

  • land;
  • snø;
  • strå;
  • skifer;
  • spandbond;
  • grangrener.

Jordet ly

hvordan dekke druer med jordVintreet blir fjernet, plassert i en tidligere gravd grøft og dekket med jord. Det er lurt å gjøre dette i to omganger, først fylle et lag på ca 10 cm, og etter 3 uker, doble det. Metoden er den billigste, helt kostnadsfrie, men ikke egnet for nordlige regioner. Der vil selv et slikt jordlag fryse hvis det ikke er ekstra beskyttet ovenfra..

Snø ly

hvordan dekke druer med snøKryssfiner eller brett legges ut under buskene, vintreet settes på dem, om nødvendig blir de festet med stifter. Når det snør, dekker de det med snø og holder høyden på snødekket minst 50 cm. Denne metoden er heller ikke dyr, men det har mange ulemper. Hva om det rett og slett ikke er snø, og frosten allerede er god? For vintre med lite snø er det verdt å bruke andre metoder, dessuten, hvis det er tining, vil et slikt ly rett og slett smelte.

Stråtak

hvordan dekke druer med halmVintreet er også lagt på kryssfiner og dekket med et halmlag som er minst 40 cm tykt på toppen. Metoden er god, dessuten er den miljøvennlig, men du må lete etter halm og tenke på hvordan du kan beskytte den mot vinden. I tillegg, på våren, er et slikt ly upraktisk å demontere..

Ly for skifer

hvordan dekke druer med skiferI stedet for skifer kan du ta gamle plater eller takmateriale igjen etter reparasjon. Da slipper du å bruke penger på materialer. Først graver de skyttergraver der vintreet er lagt, men først blir det pakket inn i en hage. Vollgraven er dekket med skifer og dekket med jord. Metoden er helt pålitelig: druene fryser ikke, lyet er stabilt foran vinden. Det eneste du trenger for å ha disse solide materialene. Å kjøpe dem med vilje er for dyrt.

Spandbond for skjerming av druer

hvordan dekke druer med spundbondEt utmerket dekkmateriale som kan brukes i alle regioner, selv i nord. Den kan settes direkte på espalier og festes eller vikles rundt vintreet som fjernes fra støtten, og legges på bakken. Dette er alternativer for en varm vinter, men hvis frosten er sterk, blir vinen først dekket med halm.

Lapnik

hvordan dekke druer med grangrenerEn annen naturlig måte og ikke dyrt for de som bor i nærheten av skogen. Vintreet er ganske enkelt lagt og dekket med gran- eller furugrener. Under et slikt ly er druene varme, og det er ingen gnagere med sopp.

En rimelig måte å ly for druer for vinteren

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor