15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Apple Mantet er den mest velduftende sommersorten for hagen din

Hvilken art tilhører Mantet -epletreet når høsten modnes, og generelt fra hvilket år begynner det å bære frukt? Jeg plantet en to år gammel frøplante om våren, den slo rot, vokste godt, men blomstret aldri. Selv om butikken fortalte meg at sorten vokser tidlig. Og jeg vil også vite om disse eplene kan lagres om vinteren, eller om de bare er egnet for bearbeiding og spising.?

epletre mantet Hun vil ikke overraske deg verken av de store dimensjonene til selve treet, eller av størrelsen på fruktene, eller til og med av høy vinterhardhet. Men til tross for dette er epletreet Mantet en av de mest populære variantene blant gartnere. Og alt takket være den utmerkede smaken og utbyttet. Hvert år vil dette epletreet produsere veldig søte, saftige og aromatiske frukter med en original stripet flekkete farge..

Apple tree Mantet – plantebeskrivelse

epletre mantet Selve treet tilhører den mellomstore arten, men høyden avhenger direkte av typen rotstokk. På dverg- og halvdvergstammer er epletreet kompakt og vokser ikke henholdsvis 3 og 4 m. Hvis bestanden var seig, kraftig, kan treet til og med nå 7 m i høyden. Kronen hans er ganske sjelden, med sterke grener som vokser oppover. Men med en rik høst kan de bryte under vekten av frukten, derfor trenger de støtte..

Sorten ble oppnådd av kanadiske oppdrettere ved gratis pollinering av epletreet Grushovka Moskovskaya. Designet for å vokse i varme områder, maksimalt i den sentrale sonen. For nord er epletreet for svakt på grunn av lav vinterhardhet..

Produktivitet og smakskarakteristika

frukten av mantet epletreetMantet er en midt på sommeren, og begynnelsen på fruiting avhenger også av typen rotstokk. Lavvoksende trær gir den første høsten i andre eller tredje leveår, men de lever maksimalt i 30 år. Fra en kraftig lager må du vente på frukt ikke tidligere enn etter 4 år, men trærnes levetid er doblet. Det høyeste utbyttet finnes hos unge trær, med alderen blir det ustabilt.

Sorten er selvfruktbar og trenger pollinatorer. De kan være epletrær Orlinka, hvit fylling, Grushovka Moskovskaya, Papirovka eller Melba.

Epler begynner å modnes i slutten av juli, og ikke samtidig, så høsten utføres i flere stadier. Fruktene er mellomstore, veier omtrent 100 g hver, litt ovale i form, med en glatt og tynn grønn-gul hud. Men en uskarp rød rødme sprer seg helt over hele eplet i striper, som det vises lette flekker på. Massen er veldig aromatisk, tett og saftig, kremaktig i fargen, med en liten syrlighet. Men hvis du venter til den er helt moden, blir den løs. Sorten er beregnet på ferskt forbruk og foredling. Epler lagres ikke i mer enn 2 uker.

Fordeler og ulemper med sorten

epletre mantet fordeler og ulemperAv fordelene med Mantet -epletreet er det verdt å merke seg dets tidlige modenhet, utbytte og gode smak av frukten. Sorten har også ulemper:

  • frekvens og nedgang i frukting hos modne trær;
  • kort holdbarhet og vanskeligheter med transport på grunn av at den tynne huden lett blir skadet;
  • behovet for å plante pollinatorer;
  • gjennomsnittlig vinterhardhet (blomsterknopper lider spesielt av tilbakevendende frost).

Anmeldelse av Mantet epletre

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor