15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante et epletre om våren: vilkår og regler for planting

Fortell meg hvordan du planter et epletre om våren? Det er allerede veldig kaldt her, det er bra at de i hvert fall ikke hadde tid til å kjøpe frøplanter. Vi må utsette plantingen av hagen til våren, men det blir tid til å gjøre oss klare. Når er det bedre å plante og hvilken gjødsel som skal brukes under vårplanting?

hvordan plante et epletre om våren De fleste gartnere foretrekker å plante frukttrær om høsten, inkludert epletrær. Generelt er dette den beste tiden for planting, fordi det ikke lenger er varmt ute, men ikke kaldt ennå, og fuktighet har dukket opp i bakken etter regnet. For hagearbeid er det imidlertid ikke alltid hagenes tur. Og hvis vi tar i betraktning at i noen regioner kan kaldt vær komme allerede i september, blir plantingsarbeidet utsatt til våren. Og dette er riktig, ellers dør sikkert umodne trær i kald jord. Men når varmen kommer, vil plantene ha alle muligheter for å lykkes med å rote hvis du vet hvordan du skal plante et epletre om våren. Det er viktig ikke bare å gjøre det i tide og riktig, men også å velge et passende sted og forberede fruktbar jord..

Når du skal plante: optimal timing for vårplanting

epletreplante Hvis det på høsten er viktig å gi tid til den plantede frøplanten vokser seg sterkere før frost, så under vårplantingen bør du vente til de passerer. Samtidig skal man ikke utsette for mye og vente på at gresset blir grønt av kraft og main. En frøplante er ikke et frø som trenger en godt oppvarmet jord. Videre vil røttene i en slik jord tørke ut, noe som vil gjøre det vanskelig å slå rot. Så snart lufttemperaturen slutter å falle under null, kan du begynne å lande.

Det er viktig å få tid til å plante epletreet før knoppene blomstrer. Ellers kan hun begynne å gjøre vondt..

Hvor å plante et epletre?

epletreFor et epletre bør du velge et godt opplyst område der det ikke vil være høye trær i nærheten. Deres spredningskrone vil ikke tillate frøplanten å vokse normalt, og i fremtiden, i skyggen, vil den ikke kunne bære frukt godt.

For å forhindre at epletreet dør, kan du ikke plante det på steder med en overflate av grunnvann. De vil vaske ut jorda og ødelegge rotsystemet til treet..

Når du planter i grupper, er det nødvendig å la minst 3,5 m stå mellom plantene og opptil 5 m mellom radene. For høye varianter med en voluminøs krone øker disse verdiene til henholdsvis 4 og 6 m. For dverg og søyle epletrær, tvert imot – du kan redusere avstanden mellom hullene til 60 cm.

Hvordan plante et epletre om våren?

Kulturen elsker fruktbar og lett jord, som bør tas vare på på forhånd, gitt sammensetningen av den lokale jorda. Landingsgropen må klargjøres 2 uker før avstigning. For dette:

  • grave et hull som er minst 60 cm dypt og ca 70 cm i diameter;landingsgrop
  • bland det øverste jordlaget fra gropen med superfosfat (1 ss.), treaske (50 g) og humus (i forholdet 1: 2 til jorda);
  • hell jordblandingen i hullet og danner en haug i midten.jordforberedelse

Hvis jorden er leire, må det legges et dreneringslag på bunnen av hullet, og jorden blandes med sand.

landingRett før planting må hullet vannes rikelig. Frøplanten er installert på en høyde i midten slik at rotkragen er over jorden i en høyde på minst 5 cm. Dekk epletreet med jord, installer en støtte (pinne) og bind det opp. Det gjenstår bare å mulch stamcirkelen, og dette fullfører landingen..

Video om vårplantingen av et epletre

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor