15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Winter Wellsey -eple – mester i avling og holdbarhet av frukt

Vi planlegger å sette opp en liten eplehage på hytta til våren. Jeg var veldig interessert i Welsey -sorten, de sier at den vintrer godt og sjelden blir syk. Gi en detaljert beskrivelse av Welsey epletreet med fotografier av et voksen tre og frukt, hvis mulig.

welsey frukt Når du velger frøplanter, gir gartnere preferanse til de varianter som godt tåler regionale klimatiske forhold og er i stand til å gi en rik høst. Smaken av frukten er også viktig. En av de mest populære variantene kan med rette betraktes som Welsey -epletreet – en nyhet av amerikansk utvalg, på mange måter bedre enn husdyr. Vi gjør deg oppmerksom på en detaljert beskrivelse av Welsey epletreet med et bilde.

Det er bemerkelsesverdig at sorten i vårt område er relativt ny (den ble mye brukt på slutten av 1800 -tallet), men ikke helt “fremmed”: under utvelgelsen ble frømaterialet til det sibiriske kirsebær -epletreet brukt.

Botanisk egenskapgren med epler

Welsey epletreet vokser middels stort, unge trær har skudd med en rødlig fargetone og lyser ned, kronen har form som en pyramide, med alderen blir den mer rund, endene på grenene synker litt til bakken. Sjelden løvrike, bladene er små, men veldig vakre, malt i en mørk grønn farge med en blank glans. Under blomstring blomstrer små hvite blomsterstander med en rosa fargetone på grenene. Rikelig frukting, lateral vekst.

Welsey -sorten må beskjæres regelmessig, ellers blir treet overbelastet med frukt. Gamle trær bør forynges for å unngå forfall av frukt og krymping av frukt..

Smakskvaliteterkutt eple

Welsey er en tidlig modning, storfruktet, vintersort, den første høsten kan fås allerede i fjerde år etter planting. Fruktene modnes i slutten av september og må fjernes snart, fordi de ikke er godt festet og hvis de “stopper”, kan de smuldre.

Eplene er ganske store, opptil 150 g hver, flate på brystet. I den første fasen av modenhet er de farget gul; etter hvert som de modnes, vises klare kirsebærstriper på fruktene, tett plassert ved siden av hverandre. Massen er veldig saftig og tett, søt og syrlig, med en tynn, men tett hud, avgir en delikat søt aroma.

Fordeler og ulemper med sortenførste høst

Welsey epletreet er en verdig konkurrent til innenlandske varianter på grunn av følgende fordeler:

  • evnen til å produsere avlinger fra 4 år;
  • rikelig frukting (opptil 200 kg kan høstes fra ett voksen tre);
  • utmerket holdbarhet på frukt (epler mister ikke smak eller presentasjon under lagring til våren);
  • høy motstand mot noen sykdommer i frukttrær;
  • fullstendig immunitet mot skorpe;
  • god nok vinterhardhet for den sørlige og midtre dyrkingssonen (et epletre kan overleve frost på 25 grader, men en lavere temperatur fører til frysing).

Av manglene er det verdt å merke seg strukturen på kronen: grener som går i en spiss vinkel kan bryte av under sin egen vekt, spesielt med rik frukt. I tillegg smuldrer epler raskt hvis du hopper over plukketiden, og kan endre smak avhengig av værforholdene (de blir surere). Til tross for de små nyansene er Wellsey -epletre imidlertid fortsatt en av de beste vintervarianter som vil glede gartnere med en god høst som kan lagres til nyttårsferien, eller enda mer..

Video om det særegne ved å dyrke Welsey -epletreet i Sibir

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor